Прочитај ми чланак

Бошко позвао Вучића на баскет дуел

0

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић позвао је на баскет дуел председника државе Александра Вучића. Како је написао на Твитеру, ако политички ТВ дуел није могућ, изазива га на баскет утакмицу.

“Ако Вучић већ девет година не сме да изађе на директан ТВ дуел са било ким ко другачије мисли, изазивам га да као људи и Срби одиграмо једну баскет утакмицу 1 на 1 – као увод у слободне и поштене изборе. А не да показује храброст на слабијима и немоћнима. Па нека бољи победи”, написао је Обрадовић на Твитеру.

Иако су корисници Твитера овакав потез окарактерисали као детињаст и помало смешан, али с друге стране провокативан и занимљив, Обрадовић је у својој намери, чини се, озбиљан.

“Пошто Александар Вучић дефинитивно избегава политичке дуеле са неистомишљеницима већ увек гостује искључиво сам у намештеним емисијама, сматрао сам да би можда за њега било прихватљивије да се такмичење пребаци на спортски терен. Али, да не лупа банане деци већ да изабере достојног противника. Иако је 9 центиметара виши од мене, рачунам да је чачанска школа кошарке старија и боља од новобеоградске, мада знам колико се на Новом Београду увек играо озбиљан баскет”, рекао је Обрадовић за Нова.рс, алудирајући на Вучићеве спортске афинитете, раније забележена “лупања лоптом” и наравно, апсолутни хит – његове актуелне студије на Високој спотској и здравственој школи.

“Уопште се не шалим, можемо направити читав спортски турнир између политичких лидера који би могао бити добар увод у дијалог између власти и опозиције и једно релаксирање нагомиланих тензија у сусрет стварању услова за слободне и поштене изборе. Трудим се да дам свој допринос у том смислу, јер осим дијалога и договора нема другог доброг и мирног начина да изађемо из ове политичке кризе у којој се већ дуго налазимо. Можда сам наиван, и вероватније је да друга страна не жели смиривање тензија, и знам да ће ово многима изгледати као утопијска понуда за неко друго нормално време и простор, али не могу да престанем да верујем да и Србија може бити здраво демократско друштво у коме ће једног дана сви лидери власти и опозиције учествовати на неком спортско-хуманитарном турниру или заједно стајати на бини у Орашцу на Сретење или на Газиместану на Видовдан, јер постоје ствари које су изнад наших идеолошких и политичких разлика и трвења”, говори Обрадовић за Нова.рс.

“Можда то ова досадашња генерација политичара, у овом корумпираном систему који овде траје већ 30 година, не разуме, нити је то могуће са оваквом влашћу, али сматрам да као представник једне нове генерације српских политичара имам обавезу да политику представим на овакав, много здравији начин, као интерес општег добра, а не као до сада лични и страначки интерес”, закључио је он.