Прочитај ми чланак

БОШКО ПОЗВАО НАРОД Не чекајте центре моћи, променимо систем, а не само власт

0

Председник покрета "Двери" Бошко Обрадовић подсетио је данас да је Влада Србије "већ четврти месец у техничком мандату, а Народна скупштина нема изабрано ново скупштинско руководство нити је одржала било какву седницу до сада", иако је на изборима на којима није учествовала опозиција владајућа Српска напредна странка (СНС) однела апсолутну победу.

Обрадовић је у ауторском тексту за портал Директно.рс навео да, иако је и домаћој и медјународној јавности „јасно да су ови избори били фарса и да из њих проистекли државни органи законодавне и извршне власти нису легитимни, то није главни разлог за оволико кашњење у формирању лажних институција“.

Обрадовић је навео да „они у СНС немају тај проблем ‘смрти демократије’ и одсуства опозиције из парламената на свим нивоима од републичког до локалног“.

„Ово је заправо врхунац идеалне владавине са становишта актуелног режима. Председник СНС (Александар Вучић) једноставно ужива да влада сам, да не постоји нити једна друга институција сем Председништва, да је он противуставно преузео улогу и мандатара за састав нове Владе, и да сада сви морају мирно да стоје пред њим и моле за функцију у новој извршној власти“, навео је Обрадовић.

Обрадовић је у ауторском тексту навео да „то није чак ни једнопартијски систем, то је болесни систем владавине једног човека и криминалних кругова који функционишу око њега, док је владајућа странка само политичко крило мафије на власти“.

„Свака прича о опозицији и опозиционим активностима у Србији требало би да почне од свести да овде не постоји политика, нормалан политички живот и размена политичких идеја. Овде је држава отета, а њене институције заробљене од стране власти. Ми смо сада у позицији да бранимо државу од власти. Ми немамо посла са политичким противницима, већ са мафијом“, навео је Обрадовић.

Обрадовић је додао да због свега тога „смена власти више није довољна“ и да за Двери и за њега лично постоји само једна политичка тема „промена система“.

„Бирачи опозиције сада желе једино то: промену комплетног корумпираног система који овде траје већ три деценије. То неће бити могуће без друштвено активног и политички веома заинтересованог градјанина. Потребно нам је да се људи врате у политику и да схвате да од нас зависи, да у демократији ми морамо да се питамо и одлучујемо, а не неки центри моћи мимо градјана“, навео је Обрадовић.