Прочитај ми чланак

Бошко потврдио, следи уједињење свих родољуба за изборе? Ковићев предлог усвојен

0

Главни одбор Српског покрета Двери подржао је предлог групе истакнутих српских интелектуалаца, сабраних око Покрета за Косово и Метохију на челу са проф. др Милошем Ковићем, да дође до стварања јединствене опозиционе патриотске изборне листе.

Наредних дана ће бити познато да ли ће Патриотски блок предвођен Дверима и Бошком Обрадовићем стати на исту изборну листу заједно са листом Суверениста, на којој су Здрава Србија Милана Стаматовића, Доста је било Саше Радуловића (данас су и званично постали странка) и покрет Живим за Србију др Јоване Стојковић.

 


„Стварање јединствене патриотске листе смо имали на уму када смо формирали Патриотски блок и стојимо на располагању за договор о његовом даљем проширењу са свима који су на референдуму били против промене Устава и који су за очување КиМ у саставу Србије.

Главни одбор је констатовао да би Бошко Обрадовић био одговарајући заједнички кандидат једног таквог родољубивог блока, као најбољи народни посланик у прошлом сазиву Народне скупштине, доказани опозиционар овој власти и национални лидер који више од две деценије неодступно стоји у одбрани националних и државних интереса.

Бошко Обрадовић је показао и спремност да повуче своју већ истакнуту председничку кандидатуру за рачун заједничког кандидата ширег опозиционог блока око кога би се сви сложили, што такође говори о његовим моралним квалитетима.

Између два блока, садашње и бивше власти, потребан је и трећи – Патриотски блок и остајемо посвећени овој идеји уједињења патриота, како би сваки патриотски глас био сачуван. Апелујемо на све да се придруже овој идеји групе српских интелектуалаца чију добру вољу и намеру посебно истичемо и захваљујемо им се на том ангажману“, наводе из Двери.

Према бројним истраживањима, оваква изборна листа би имала потенцијал за јак двоцифрен резултат и постала би једна од најјачих политичких групација у парламенту.

Поред Двери, Патриотски блок чине Љубомир Симић испред Српска монархистичка странка „Српска слога“, Слободан Самарџић испред Државотворног покрета, Драган Добрашиновић као председник Усправне Србије, председник Нове снаге Србија Никола Маленчић, председник Пиротске нове снаге Димитрије Видановић, председник Гласа народа Душан Митић и председник удружења „Сви против Рио Тинта“ Душко Кузовић.