Прочитај ми чланак

Бошко: Поништити Бриселске споразуме и ставити војску у приправност

0

Српски покрет Двери позива Владу Републике Србије да поништи све досадашње Бриселске споразуме и прекине дијалог са сепаратистичким властима у Приштини. Истовремено треба захтевати да се дијалог о Косову и Метохији врати тамо где му је једино право место а то је Савет безбедности Уједињених нација. Влада Србије треба да тражи хитну седницу СБ УН и повратак до 1000 припадника српског државног особља на КиМ, што је предвиђено Резолуцијом 12 44 СБ УН. Ово је једини начин да се српски народ на КиМ осети сигурним.

Такође, Српски покрет Двери позива све представнике српског народа који чине део сепаратистичких власти у Приштини да из њих изађу, а председника Народне скупштине Ивицу Дачића да распише локалне изборе у четири општине на северу Косова и Метохије. То је једини прави начин да се врате српске институције на северу Косова и Метохије на коме сепаратисти још увек нису преузели комплетну власт.

После вишегодишње предаје државних овлашћења Републике Србије сепаратистичким властима у Приштини, актуелна власт Српске напредне странке довела је српски народ на КиМ до тога да су остављени сами себи у одбрани од специјалних полицијских јединица лажне државе Косово. Сви досадашњи преговори у Бриселу били су само на штету српског народа и државе на Косову и Метохији, а нити један договор постигнут у Бриселу није био на корист Срба. Најбољи пример је Заједница српских општина која никада није формирана док је Србија под влашћу СНС пристала да се одрекне полиције, тужилаштва, судства, енергетике, телекомуникација и многих других својих надлежности на КиМ.   

Власт не сме да дозволи да се сепаратисти обрачунавају са голоруким народом већ мора да реагује рачунајући и употребу војске и полиције, која у сваком тренутку треба да буде у приправности да уђе на север Косова и Метохије уколико сепаратисти не повуку своје полицијске снаге са севера. Нико не жели рат и све треба учинити да превлада мир, али исто тако се не сме дозволити било какво ново страдање Срба на Косову и Метохији.