Прочитај ми чланак

Бошко поднео тужбу против струковног удружења полиције због повреде угледа

0

"Немам никаквог кума Тоцила нити сам икада чуо за Младена Новаковића из Младеновца" – изјавио је Бошко Обрадовић овим поводом и нагласио да је владајући режим у нокдауну чим је спреман да овако монструозно измишља и лаже како би наудио својим политичким противницима који откривају криминал и корупцију у врху власти.

Адвокат Владимир Тодорић поднео је 11. децембра Првом основном суду у Београду тужбу против удружења грађана „Струковно удружење полиције др Рудолф Арчибалд Рајс“ из Новог Сада због повреде угледа и части народног посланика Бошка Обрадовића. Повод за тужбу је саопштење овог удружења које носи наслов: „За чије интересе Бошко Обрадовић сатанизује и блати полицију“, у коме, између осталог, аутор тврди да поседује оперативна сазнања да је недавно ухапшени трговац дрогом Младен Новаковић Тоцило из Младеновца кум Бошка Обрадовића и да је његово хапшење са 77 килограма хероина разлог појачане агресије Бошка Обрадовића у „нападима на полицију“.

FOTO: DVERI

У образложењу тужбе стоји: „У овој изјави тужени износи неистиниту чињеничну тврдњу да је извесни Младен Новаковић Тоцило који је ухапшен са 77 килограма хероина кум тужиоца. Ово је потпуна измишљотина. Тужилац не познаје никаквог Младена Новаковића Тоцила. Нити је чуо за некога под тим именом пре саопштења туженог… На бази свесно планиране неистине тужени јасно инсинуира у својој изјави да је тужилац део мафије и да он под плаштом политичке борбе напада полицију да би заштитио своје пријатеље и кумове нарко-дилере. Ово су озбиљне и тешке оптужбе које су повредиле углед и част тужиоца… Изјава туженог је дата у намери стигматизације и криминализације тужиоца као политичког ривала тренутне власти у Републици Србији“.

Овим поводом Бошко Обрадовић је изјавио следеће: „Немам никаквог кума Тоцила нити сам икада чуо за Младена Новаковића из Младеновца. Моји Обрадовићи из села Вранића код Чачка већ скоро 100 година имају само једну, исту кумовску породицу из истог села. Посебно немам никакве везе са мафијом и трговином дрогом. Управо обрнуто, тиме се баве појединци из власти и њихови рођаци и кумови. Владајући режим је очито у нокдауну чим је спреман да овако монструозно измишља и лаже како би наудио својим политичким противницима који откривају криминал и корупцију у врху власти, Али, то је добра вест. Сви који лажу и краду мораће да одговарају и то време се убрзано приближава.

Суд ће бити јединствена прилика за Ненада Љубишића, председника овог фамозног и лажног удружења да докаже своја оперативна сазнања и одговори на питање да ли је прави аутор овог саопштења заправо Биљана Поповић Ивковић, државни секретар МУП-а, која је помогла Љубишићеву каријеру до капетана полиције и командира станице упркос сумњивој факултетској дипломи“.