Прочитај ми чланак

БОШКО: Пасивни бојкот није опција, ко је бољи кандидат за председника од мене?

0

Председник Двери Бошко Обрадовић изјавио је да за тај покрет пасвини бојкот није опција и нагласио да се не смеју поновити „недемократски“ избори и препустити „режиму још четири године апсолутне власти“ .

„То значи да опозиција стоји пред избором, или да изађе на улицу и избори се за слободу, правду и демократију или да изађе на изборе без обзира на услове.

Веће су нам шансе ако једно или друго урадимо заједно, али су Двери спремне да наставе и саме“, казао је Обрадовић за лист Блиц.

На питање да ли себе може да замисли као председничког кандидата, Обрадовић је питао новинара да му наведе ко је бољи кандидат од њега међу лидерима опозиције.

„Знам да је то колегама тешко да признају, али Двери су једино ново лице на политичкој сцени, без репова прошлости и заслужили смо да добијемо подршку“, рекао је он.

Обрадовић је навео да бољих председничких кандидата од њега има међу ванстраначким личностима, али да је питање ко од њих сме да „изађе на црту једном недемократском и криминалном режиму и преузме ризик који опозиција носи годинама“.

На питање шта је по његовом мишљењу решење за питање Косова, Обрадовић је одговорио да Србија не треба да призна лажну државу и да је потребно поштовати Устав Србије и резолуцију 1244 Савета безбедности Уједињених нација.