Прочитај ми чланак

БОШКО: Ова влада служи интересима ММФ-а и Светске банке

0

Председнићки кандидат Српског покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас у Пироту да је тај град изузетно важан и критиковао, како је рекао, погубне економске политике којом се субвенционишу стране фирме а пропадају домаћа привреда и пољопривреда.

Обрадовић је рекао да је прва његова посета у функцији званичног председничког кандидата управо Пирот.

„Одлуком Републичке изборне комисије од синоћ, проглашен сам за председничког кандидата Српског покрета Двери и један сам од пет најјачих кандидата на предстојећим председничким изборима 2. априла“, рекао је Обрадовић.

Он је рекао да је Пирот изузетно важан град у Србији и да нема никога у Србији и широм бивше Југославије ко није чуо за фабрику „Први мај“.

Обраћајући се новинарима испред капије фабрике „АХА Мура Први мај“ која је у стечају од јуна 2015. године, Обрадовић је рекао да је ова фабрика некада била симбол успешности наше привреде, а данас је симбол свеукупне пропасти домаће привреде.

„Ово је заправо најбоља слика пљачкашких приватизација, најбоља слика те гробарске економије која нас је уништила од Млађана Динкића до Александа Вучића и те погубне економске политике којом се субвенционишу стране фирме а пропада домаћа привреда и пољопривреда“, рекао је Обрадовић.

Обрадовић је рекао да ће бити „српски председник који ће у први план ставити домаћег произвођача, српског предузетника и пољопривредника, а интереси тајкуна и странаца морају ићи у други план“.

Како је рекао, то је најважнија економска идеја с којом излази пред грађане Србије.

„Ова Влада служи интересима ММФ-а и Светске банке“, рекао је Обрадовић и додао да ће „председник бити српски, а не радити за ММФ, Брисел или НАТО“.

Он је захвалио Групи грађана „Пиротска нова снага“ која му је пружила подршку на председничким изборима, рекавши „да заједнички настављају борбу за промене у Пироту и Србији“.