Прочитај ми чланак

Бошко одговорио Вучићу на оптужбе да Руси плаћају Двери: Опасно је то што ради

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић говорио је за Србин инфо о последњим дешавањима у Скупштини и открио до сада непознате детаље о "покушају линча Александра Вучића", како су то спиновали режимски медији.

Такође, Обрадовић је за медије одговорио да оптужбе Александра Вучића да њега и Двери плаћа држава Русија.

Да ли је тачно да званична Москва финансира Покрет Двери и друге странке деснице, како је рекао председник државе?

– Од када је Драган Ј. Вучићевић, као неформални портпарол актуелне власти, оптужио директно Русију да спрема нереде и насиље испред Скупштине на дан посебне седнице о КиМ, појачано је прозивање Русије од стране представника власти. Чак је и председник Републике оптужио патриотску и државотворну опозицију на челу са Српским покретом Двери да је помаже Руска Федерација, што је апсолутна неистина.

Какав је онда ваш однос са Русијом?

– Ми гајимо добре односе са представницима руске цркве, државе, политике и културе, али Русија никада не делује као западне земље и не меша се у унутрашња питања других држава. Не знам шта овим желе да постигну представници власти сем да покваре односе са Русијом под најновијим притисцима са Запада. Већ је приметно да се Вучић није ни чуо ни видео са Путином 11 месеци, што и сам непрестано јавно истиче, док се раније хвалио колико пута су се лично срели, да Дачић не сме да се састане са колегом Лавровим, а да је Орлић одбио четири позива да посети Руску думу као нови председник Народне скупштине – рекао је Обрадовић за Данас.