Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Зашто сам подржао протесте омладине?

0

Зашто сам подржао омладинске протесте против Вучићеве власти? Зато што би ме било срамота да то нисам урадио. Зато што су моје ћерке средњошколке биле на данашњем омладинском протесту у Чачку, заједно са својим друштвом. Како да не стојим уз њих и да их не подржим? Зар ћемо се ми старији повући као најобичније кукавице и оставити омладину да се бори против ове лоповске власти?

Подржавам ове протесте као грађанин Србије, а не као председнички кандидат или шеф једне опозиционе посланичке групе у Народној скупштини. Питали су ме и да им се обратим, али то нисам желео. То би већ била злоупотреба њиховог оправданог опозиционог протеста, а то не желим. Увек сам спреман да се одазовем на позив младих и говорим на њиховим протестима. Али, не желим да на било који начин то злоупотребљавам. Посебно не желим да учествујем у обојеним револуцијама и сумњивим протестима иза којих стоје западне агентуре. Увек сам ту за оправдане опозиционе протесте српске младости.

Овде је нешто друго најважније: Вучић је победио у првом кругу председничких избора, али је још увек питање да ли је освојио 50%. Оно што је сигурно је да је изгубио омладину. Омладина је показала највећи опозициони потенцијал отпора овој власти. То је велика и добра вест за Србију. Сада је важно да протесте не преузму западне агентуре, обојене револуције и излизани политичари, и све упропасте.То смо имали толико пута до сада и не смемо им то поново дозволити. Сви смо за то да Вучићев диктаторски режим оде, али нисмо за то да се врати лоповски ДОС.

Тражим поништавање ових избора због медијског мрака и обиља изборних нерегуларности, као и нове председничке изборе. Довољан разлог је Упутство о начину гласања на КиМ које је незаконито, јер га је Уставни суд два пута прогласио антиуставним. Сада је све на РИК-у: представници Двери тражиће обарање и понављање избора, а видећемо ко ће гласати да су ови избори били регуларни и тако очувати Вучића на власти.

Најстрожије осуђујем напад Српске  напредне странке на омладину и њихове оправдане протесте широм Србије, а посебно саопштење Повереништва СНС у Чачку које вређа младе људе широм Србије само зато што не мисле онако како им намећу пропагандна гласила СНС као што су ПИНК и Информер. Млади мисле својом главом и свака им част на томе.

Бошко Обрадовић
председник Двери