Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ ЗА СРБИН ИНФО: БИА напада, пљачка и хоће да затвори Двери

0

На који начин служба државне безбедности под палицом Александра Вучића покушава да уништи Двери, да ли Русија и Владимир Путин заиста подржавају Вучића и какав је специјални третман спремио за Горана Весића, Жељка Митровића и Драгана Ј. Вучићевића, у ексклузивном интервјуу за "Србин инфо" открива Бошко Обрадовић.

Медији и тужилаштво већ данима ћуте о пљачки покрета Двери. Да ли је на делу спровођење једне врсте обећања Александра Вучића, који је изјавио да Двери више не постоје?

– Владајући СНС посебно, али и многи други на српској политичкој сцени, већ годинама прижељкују и најављују тај распад Двери, а он никако да дође. „Тврд је орах воћка чудновата – не сломи га, а зубе поломи!“ – да се позовем на великог Његоша.

SRBIN.INFO

Пошто нису успеле све друге досадашње методе, од медијске сатанизације, изборне крађе и скупштинске цензуре до крађе наших мандата, владајући режим сада се определио за завршни ударац проналазећи сараднике међу нашим бившим члановима. У току је криминални обрачун са Дверима и покушај буквалног укидања нашег политичког рада. 

Наиме, пуштањем лажне менице од стране бившег директора Слободана Димовића и бившег члана Интернет тима Драгана Манића који су искључени из Покрета, без икаквог меничног овлашћења, уговора о нарученом послу, запримљених и прокњижених фактура или опомене пред пуштање менице – опљачкана су сва уштеђена финансијска средства за нашег рачуна. 

Истовремено је и хакован комплетан систем наших Фејсбук налога, међу којима само главна званична страница Српског покрета Двери има 170.000 пратилаца, да не говорим о мом личном налогу или страницама готово свих градских и општинских организација Двери у Србији.

Када узмете у обзир да се активирањем лажних меница и даље сваког 10. у месецу скидају са нашег рачуна сва средства која добијамо из републичког буџета за текући политички рад – онда вам је јасно да неко буквално испуњава Вучићеву поруку из Њујорка да Двери морају бити укинуте. То наши бивши чланови не би смели да раде сами јер су у питању тешка кривична дела. Очито је да имају асистенцију и заштиту режима, да иза свега стоји БИА, да су или уцењени и купљени, или су од почетка били спавачи у нашим редовима. 

Доказ томе су и њихови адвокати који долазе из адвокатске канцеларије бившег шефа БИА Александра Ђорђевића. Доказ је и ћутање свих државних институција којима смо се обратили, поднели кривичне пријаве и апеловали да се заустави отворена пљачка буџетских средстава и имовине једне опозиционе парламентарне политичке организације. Као по команди нема одговора ни из НБС, Тужилаштва, МУП-а, Одељења за високотехношки криминал, Министарства финансија… 

Где то у демократском свету би овакво нешто било могуће – да се на овако отворен и бруталан начин онемогућава политички рад једне опозиционе опције?

Посебан скандал је понашања судије Мирјане Гитарић из Привредног суда у Београду, која је најпре заказала рочиште по нашој тужби за надокнаду штете и доношење привремене мере замрзавања отетих средстава до окончања судског поступка и заустављања даље пљачке на исти начин преко лажних меница, а онда се Привредни суд прогласио ненадлежним и избегавајући да поступи по закону директно сврстао у саучеснике овог лоповлука. 

Упркос овој озбиљној криминалној операцији са циљем да Двери буду уништене – ми се нећемо поколебати и настављамо нашу опозициону борбу, а сви који су учествовали у овоме мораће кривично да одговарају кад-тад. Неће ова власт опстати вечито, а ако не пре онда после промене власти у Србији ће доћи време за наплату свих дугова и робијање свих лопова и издајника.

Дмитриј Медведев стиже у Београд. До краја године Александар Вучић ће имати сусрет са Владимиром Путином у Београду. У последње време је вођена полемика између појединих руских и српских аналитичара (један од њих је и Драгана Трифковић, члан Председништав Двери) о томе да ли званична Русија подржава Вучића, односно о томе да је Москва превише скептична према прозападној опозицији у Србији. 

Да ли сматрате да је заиста таква ситуација? Какав став и мишљење званична Москва има према Вучићу и шта су Двери урадиле до сада и шта ће урадити у будуће како би Русија препознала партнера и у опозиционим партијама?

– Вучићев режим директно плаћа негативну кампању у Русији против лидера Савеза за Србију и са тим задатком ангажовао је одређени број руских аналитичара. Главна њихова теза је да су протести у Београду део обојених револуција иза којих широм света стоји Запад. 

Ми који живимо у Србији добро знамо да су српски протести аутентични, да по први пут у последњих 30 година немају никакве везе са Западом, да је Запад на Вучићевој страни и да га подржава у заједничком плану признања независног Косова и да заједно пљачкају природне и привредне ресурсе Србије. Али, то људи у Русији не знају јер немају прилику да чују праве информације из Србије већ добијају само оне које им сервирају плаћени Вучићеви аналитичари.

Не знам какав заиста став званична Моска има према Вучићу, с обзиром да се ради и државнику који директно негира територијални интегритет и суверенитет Руске Федерације, отворено заговарајући да је Крим део Украјине. Што се Двери тиче, ми имамо добру сарадњу са бројним депутатима Руске Думе, често смо били њихови гости на бројним конференцијама у Москви и на Криму, сарађујемо и са низом истакнутих личности из Руске православне цркве, Академије наука, редова интелектуалаца и аналитичара који нису насели на Вучићеву пропаганду… 

Не могу да верујем да ће Русија остати у добрим односима са режимом који је спреман да се одрекне дела своје државне територије и прекрши сопствени Устав и Резолуцију 12 44 СБ УН. Напротив, сигуран сам да у Русији нису популарни издајници националних и државних интереса.

Александар Вучић све даје да се представи као пријатељ Русије, иако у његовом политичком деловању нема много истинске сарадње са Русијом, док су његове обавезе према Западу огромне још из времена када је био у СРС и када га је Мило Ђукановић увео у свет западних обавештајних структура. 

Бирачи СНС, међу којима има истинских патриота, о томе мало шта знају и верују пропаганди која у режимски медијима слави Русију док председник СНС вредно ради за западне интересе заједно са осведоченим страним агентима у његовој Влади попут Ане Брнабић и Зоране Михајловић.

Како коментаришете сусрет Александра Вучића са Ричардом Гренелом и чињеницу да је на такозваним изборима на Косову победио Аљбин Курти, док су Тачи и Харадинај доживели поразе? 

– Балкан ће одахнути тек кад видимо крај свих актуелних режима у бившим југословенским републикама у којима и даље владају ратне елите које су се под велом патриотизма бавиле криминалом и лоповлуком. Која је ту разлика између СНС и ХДЗ, Вучића, Колинде, Ђукановића и Изетбеговића, или СНС-ових коалиционих партнера из сепаратистичке власти у Приштини – Тачија и Харадинаја?

Чак и у лажној држави Косово, заснованој на тероризму и ратним злочинима, у криминалу огрезлој сепаратистичкој творевини на КиМ, изгледа да има више демократије и могућа је смена власти која не ваља, док код нас владају исти људи већ 30 година, као и у Црној Гори, двама последњим недемократским режимима у Европи.

Што се тиче америчке политике, надам се само да Трампова администрација неће пожелети да у трци за нови председнички мандат као један од својих спољно-политичких успеха представи споразум између Београда и Приштине којим би Србија признала окупацију и одрекла се дела државне територије. Знам да није лако зауставити дубоку америчку државу и давно зацртану спољну политику са којом Трамп ратује већ четири године, али не бих волео да Србија поново буде жртвована од стране некадашњих савезника.

Ако је Алтернатива за Немачку, као највећа опозициона групација у овој држави, прва велика политичка опција која је довела у питање независност Косова и НАТО бомбардовање Србије, надам се да се геополитичко време мења и да ћемо чути све више таквих гласова, па и у САД. 

Не видим разлог зашто САД не сарађују најпре са Србима као највећим народом и државом на Балкану, већ са Албанцима који су извор разноликог криминала и тероризма широм света, част часним и добрим људима којих у великом броју има у овом народу као и у свим другим народима.

Историја српско-америчких односа не треба да буде посматрана само кроз последњих 30 година када је америчка администрација увек била на страни српских непријатеља. Могли бисмо да се вратимо на време савезништва и добре сарадње из прошлости. Али, то не можемо ако Америка настави да буде главни спонзор независности Косова.

Да ли по вашем мишљењу Вучић и даље има бланко подршку Запада због обећања да „реши“ косовско питање или постоје центри моћи, нарочито у администрацији Доналда Трампа, који више нису спремни да му пруже подршку?

– Вучић очито и даље има пуну западну подршку јер се очекује да ће у најскоријем периоду морати да испуни своје обећање да би дошао на власт у Србији, а то је признање независног Косова. Он је пола посла урадио одмах по ступању на власт потписивањем антиуставних бриселских споразума 2013. године, али је остало да посао заврши до краја. 

Сада тражи да добије западну подршку за лажне и унапред покрадене изборе 2020. године и нових четири године апсолутистичке и недемократске власти у Србији, а заузврат нуди брзо потписивање признања независности Косова у току идуће године. 

Онај ко призна независно Косово, срушиће и Републику Српску, ући ће и у НАТО, биће спреман и на све друге уступке на нашу штету зарад голог опстанка на власти. То не смемо да дозволимо, и не треба да бирамо средства којима ћемо то спречити.

Турски председник Ердоган је изгубио Цариград, а недавно је још један близак Вучићев сарадник – Виктор Орбан поражен у Будимпешти. Како коментаришете ове догађаје и шта српска опозиција може да научи из догађаја у Турској и Мађарској?

– Прво, да је могуће победити разне облике диктатура. Друго, да једино уједињена опозиција има шансе да победи недемократску власт. Треће, да не треба одустати ни кад је најтеже и да свака борба има ефекта и заслужени резултат.

У Београду се сваке суботе и даље одржавају протести. Чини се и да је последњих субота на њима све више људи. Да ли и када очекујете масовне протесте широм Србије попут оних које смо имали зимус?

– Добро сте и тачно приметили оно што сви медији у Србији прећуткују: сваке суботе у Београду је све више људи на протестима. Очекујем како се буде развијала кампања бојкота избора на пролеће идуће године да ће и протести не само у Београду бити све масовнији. 

Посебно очекујем велике опозиционе народне демонстрације на дан лажних избора, као и у данима после тога. Уверен сам да овде више није битан Вучић и да од њега више не зависи колико ће још остати на власти, већ да све зависи искључиво од нас. 

Да би Вучић пао – ми морамо да устанемо. Што нас буде више храбрих узбуњивача као што је Марија Лукић из Бруса, Милан Јовановић из Гроцке или Александар Обрадовић из Ваљева, што буде више људи на протестима, што се више активиста укључи у кампању бојкота, и ако уместо броја на изборном листићу на дан избора „заокружимо“ Скупштину, Председништво или РТС – то ће ова власт пре пасти. Само од нас и наше грађанске свести, храбрости и упорности зависи.

Како коментаришете догађаје на промоцији књиге Горана Весића у Београду? Можете ли у име Савеза за Србију да обећате да ће нова власт гарантовати да Горан Весић и слични прелетачи, којих је тренутно пуна СНС, неће наћи начин да после промене режима поново буду на челним позицијама у земљи?

– То је само почетак буђења народа и обрачуна са криминалцима и лоповима из актуелне власти. Тај страх који се видео те вечери у Весићевим очима док га окупљени грађани јуре по београдским улицама окруженог огромним бројем телохранитеља, то је велика нада да се приближавамо коначном паду ове власти. 

А ако будућа власт дозволи нова политичка прелетања, ако не буде подвучена црта и сви они који су нас опљачкали не буду одговарали – онда нам та нова власт није ни потребна и Двери и ја сигурно у њој нећемо учествовати.

Симбол овог зла, неправде, корупције и мржње у којој живимо осам година су управо Горан Весић, Жељко Митровић, Драган Ј. Вучићевић и Александар Вучић, и за њих лично спремам посебан третман како би за сва времена сви научили како не сме да се ради у српској политици и медијима. 

Не могу да гарантујем за друге, али могу да обећам и гарантујем за Двери да ова власт неће моћи да се извуче после свега што су урадили јер ми нећемо бити део било каквих нових политичких превара. Ово није борба само за смену власти, ово је борба за смену читавог накарадног и коруптивног система који овде влада последње три деценије. То је централна идеја и Двери, и Савеза за Србију, и протеста „1 од 5 милиона“, и „Споразума са народом“, и препорука Стручног тима о слободним и поштеним изборима, и бојкота седница Народне скупштине, и бојкота избора. И ми ћемо се за то изборити јер немамо избора – то је једини начин да се у држави обнови нормалан политички живот и заустави даљи одлазак огромног броја људи из наше земље – поручује Бошко Обрадовић у интервјуу за наш портал.