Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Време ради за нас, Европа и свет мењају став о КиМ

0

Све своје снаге требамо усмерити ка спречавању потписивања независности тзв. државе Косово – рекао је Бошко Обрадовић у Грачаници.

У Дому културе у Грачаници, у организацији Српског покрета Двери одржана је трибина на тему „Шта ће бити са Косовом и Метохијом 2018. године?“. На трибини, коју је водио Горан Стојановић, представник Двери са КиМ, говорили су: Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери, Марко Пушица, потпредседник Српског покрета Двери, проф. др Слободан Самарџић, председник Државотворног покрета и проф. др Ненад Којић, представник покрета Срба са КиМ „Отаџбина“.

Учесници су се сложили да је циљ Вучићевог лажног унутрашњег дијалога и најављених уставних промена управо потписивање независности тзв. државе Косово, које од нас захтева ЕУ.

С обзиром на изјаве званичника ЕУ, 2018. година ће у том смислу бити пресудна. Према проф. Самарџићу највећи је проблем што је после потписивања врло тешко и готово немогуће у будућности полагати право на ову територију, а председник Двери, Бошко Обрадовић је нагласио да су Двери управо због тога усмериле своје деловање ка спречавању потписивања независности и заштити интереса државе Србије.

Закључак трибине је да је потребан већи притисак јавности и нарочито већа заступљеност ставова Срба са КиМ којих се читав овај процес директно тиче. Недопустиво је да власт спроведе уставне промене и потпише споразум који има далекосежне последице и супротан је интересима државе Србије без изјашњавања грађана на референдуму.

Инфо служба Двери