Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Време је да се превазиђу сукоби између власти и опозиције

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић је изјавио да је време се превазиђу сукоби између власти и опозиције и да се кроз дијалог дође до нормализације тих односа, јер, како је навео, „немамо људи за губљење, свађе, сукобе, за разбијене и крваве главе, Србији то више није потребно“.

„Уморни смо од такве врсте политике, дошло је време за политику саборности, јединства, солидарности, разумевања, нормалније комуникације“, рекао је Обрадовић јуче на обележавању 20 година постојања Двери у Чачку, а објављено је на сајту Двери.

Foto: Dveri

Како је рекао, сматра да је у појединим тренуцима пренаглио и „употребио тежу реч“.

„Можда сам могао да смањим реторику. Мислим да је дошло време да сви дамо допринос нормализацији нашег политичког живота, па ево ја и ми из Двери први ако треба“, нагласио је Обрадовић.

Како је рекао, нада се да ће са осталим колегама из опозиције изборити слободу медија, фер и поштене изборе и да ће покренути одређене политичке промене након шест месеци протеста „Један од пет милиона“.

Иначе, већина опозиционих странака бојкотује рад Скупштине више од четири месеца, а бојкот ће, како је раније речено, трајати све док не буде гаранција да ће бити нормализован рад парламента, ослобођени медији и спроведени фер избори.

Гаранција за нормализацију рада Скупштине је, како сматрају посланици опозиције, смена председнице парламента Маје Гојковић.

Бојкот опозиције је констатован и у извештају о европским реформама у Србији који је сачинила Европска комисија.

Фер избори и слободни медији су, између осталих, захтеви изнети на протестима „Један од пет милиона“ који се одржавају више од шест месеци.

Активније учесће опозиције на протестима постало је видљиво након што су на протесту у фебруару грађанима дељени примерци тзв. „Споразума с народом“, а потом је одржан и протест 13. априла под слоган „Сви као један“.

Захтеве који су на том протесту изнети представници власти су оценили као „смешне“ и „бесмислене“. Потом је формиран и Стручни тим протеста „Један од пет милиона“ који је након месец дана од оснивања представио захтеве чије би испуњење створило услове за фер изборе и слободне медије.

На ове захтеве власт до данас није реаговала.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!