Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: У Сребреници се није десио геноцид

0

bosko-dveriДвери се залажу за помирење и нормализацију односа са народима из окружења које је захватио рат 90-тих. Међутим, у Сребреници се није десио геноцид, али је било злочина које треба објективно сагледати.

Злочин из јула 1995. није једини. Треба сагледати све злочине у сребреничком крају од 1992. до 1995. године. Једино нас истина може ослободити, са крајњим циљем да људи српске и бошњачке националности живе у миру.

Људи који су починили злочине над српским становништвом су добили ослобађајуће пресуде Хашког трибунала и слободно се шетају по Сарајеву, а и по Приштини.

Шта више, имају значајне (пара)државне и друштвене функције, као што су Насер Орић и Хашим Тачи. Док је тако, тешко ће доћи до помирења, а предлог резолуције Јовановића, Чанка и Угљанина је само доливање уља на ватру.

u-srebrnici-se-nije-desio-genocid-FB-768x404

Видећемо како ће владајућа већина одговорити на овај поновљени притисак по истом питању, који несумњиво долази са Запада. Ово је прилика и да сазнамо да ли је ЛДП коалициони партнер СНС-у који треба да завршава „тешке приче“ уместо Александра Вучића или не.

Посланичка група Двери ће сигурно гласати против оваквог предлога резолуције о Сребреници и никада је у оваквој једностраној и необјективној форми нећемо прихватити.

Информативна служба Српског покрета Двери