Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Тужићу Вучића, Пинк, Информер и сваког ко ме назове фашистом

0

У оквиру јучерашњег редовног режимског пропагандног блока на јутарњем програму ТВ ПИНК, како преноси интернет издање „Информера“, председник Србије Александар Вучић, назвао је Двери „фашистимаˮ, а мене „фашистичким лидеромˮ, истиче Обрадовић у саопштењу.

„Са презиром и гнушањем одбацујем ове болесне оптужбе лидера СНС, највећег лажова у историји српске политике, јер су Двери од свога оснивања антифашистички покрет, као и народ коме припадамо. Нема веће увреде за једног припадника српског народа који је толико страдао од нацизма и фашизма него када га неко назове фашистом. Управо супротно: ако мало боље погледамо, елементи фашизма налазе се у деловању СНС – масовна странка са култом непогрешивог вође, батинашке фаланге на терену, једнопартијска и тоталитарна свест…“, сматра Обрадовић.

Такође, Бошко Обрадовић одбацује непрестане нападе власти да је „љотићевацˮ.

Тужићу свакога ко ме назове фашистом, па ће морати ове монструозне оптужбе да докажу на суду

„Ја сам Србин и професор српске књижевности и језика са општом књижевношћу, који није купио диплому нити плагирао докторат као већина водећих представника СНС. За потребе дипломског рада у вези са полемикама на српској књижевној сцени између два светска рата истраживао сам политичка и културна кретања тога времена и сарађивао са више часописа који се баве истим темама у земљи и иностранству. Јел то забрањено? Да ли је бављење науком фашизам или је бити радник у култури и запослен у библиотеци срамота? Из наше политичке историје спреман сам да преузмем само оно што је било добро и већ сам рекао да поштујем Љотићев хришћански поглед на политику и антикомунистичко опредељење, али да нисам присталица љотићевског југословенства и колаборације“, каже лидер Двери и додаје:

„Али, кога данас занима та тема? Очита је жеља власти да и у Народној скупштини и ван ње скрене пажњу са свих кључних друштвених тема и да вређајући своје политичке противнике спречи елементарно право опозиције да се чује другачије мишљење. Другачије мишљење није фашизам, фашизам је ово што ради власт која гуши слободу мисли, говора и окупљања у Србији“, поручује он.

Вучић на Пинку: „Обрадовић је фашистички лидер; За симпатизере бившег режима, ДС и фашисте, све се своди на то да је проблем Србије владавина права, а истина је да је наша највећа препрека на путу ка ЕУ – Kосово“.