Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Шешељ је већ 2014 открио – Вучић је прекривени љотићевац

0

Изјава председника Српског покрета Двери Бошка Обрадовића у вези ставова лидера радикала др Војислава Шешеља о Александру Вучићу, Димитрију Љотићу који су изнети у интервјуу за београдски „Недељник”:

„Скрећем пажњу јавности на заборављени први интервју Војислава Шешеља за домаће медије по повратку из Хашког трибунала. Био је то разговор за „Недељник“ од 20. новембра 2014. године, који се одиграо у временском вакууму пре него што су се кумови договорили око свега. У њему је Војислав Шешељ послао неколико важних порука шта све зна о Александру Вучићу, што је Вучићу било довољно да га стави на платни списак, укључи у владајући режим и додели титулу омиљеног опозиционара који једини може да гостује на свим режимским медијима.

Прва порука коју је Војислав Шешељ послао јавности у овом интервјуу јесте да се Александар Вучић бавио прислушкивањем још док је био у СРС. Наиме, по сведочењу Шешеља, „Вучић је набавио апаратуру за снимање телефонских разговора од 35.000 евра и слушао телефоне свих људи из странке… стављао је то на папир и сваки пут ми то доносио да прочитам“. Ако је Вучић прислушкивао своје најближе партијске другове уз помоћ приватних прислушних уређаја још док је био у опозицији – замислите шта сада ради опозцији и својима када му је на располагању читава служба државне безбедности, плус модерни приватни прислушни уређаји које може да плати и набави.

Друга порука коју је Шешељ послао у овом заборављеном интервјуу јесте да је Вучић склон намештању афера својим најближим сарадницима преко мреже новинарских веза којима је још тада располагао, као и да није баш нормалан: „У Вучићу има нешто манично. Он ради као машина, ради непрекидно. Стално му је телефон у руци, пребацује два, три телефона, зове овога, зове онога, интервенише… Вучић је клипове подметао и Николићу, пуштајући преко штампе разноразне ствари – знате за Вучићев утицај на новинаре и његову огромну мрежу личних контаката…“.

Коначно, Шешељ упозорава да је Вучић „увек био много екстремнији него што је била страначка линија, на свим нашим митинзима он је имао најесктремније говоре“, као и да је за „највећу муку имао да одвоји Вучића од Драгоша Калајића и љотићевских идеја“: „Код Калајића је било много тих љотићевских идеја што је потпуно супротно са нашим ставовима“. Ако Војислав Шешељ као идеолошки и карактерни отац Александра Вучића за некога каже да је екстремнији од њега, да прислушкује колеге уз помоћ приватних центара, да је љотићевац и манијак – ко је онда његов политички син и данашњи председник Србије?”

Шешељ у интервјуу „У Хаг више нећу ићи: Шта је све Шешељ рекао у првој великој исповести по изласку из затвора” за „Недељник”
https://arhiva.nedeljnik.rs/velike-price/portalnews/u-hag-vise-necu-ici-sta-je-sve-seselj-rekao-u-prvoj-velikoj-ispovesti-po-izlasku-iz-zatvora/

Највећу сам муку имао да одвојим Александра Вучића од Драгоша Калајића. Ја немам ништа против Калајића, он је био озбиљан човек, добар публициста, писац, сликар… Али, његова идеологија није била блиска нашој. А он се поставио Вучићу као неки гуру. Вучић га је доводио овде и помињало се да га учланимо…

У чему се разликујете?

У свему. Ми смо странка демократског профила. Ми смо странка која се искрено залаже за демократски плурализам, а Драгош Калајић се залагао за корпоративно уређење. Знате у ком правцу то води.

Мислите на Љотићевце?

Код Калајића је било много тих љотићевских идеја што је потпуно супротно са нашим ставовима. И када је умро, остало ми је урезано у сећању, Исидора Бјелица је изјавила у једној својој емисији, да је Драгош Калајић пред смрт тврдио да је Александар Вучић његов једини прави идеолошки наследник. Или нешто у том смислу. Дакле, није се доводио у питање никада Вучићев патриотизам, међутим, он је увек био много екстремнији него што је била страначка линија. На свим нашим митинзима он је имао најекстремније говоре.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!