Прочитај ми чланак

Бошко Обрадовић саслушан у полицији

0

Bosko Obradovic-4

Након подизања две прекршајне пријаве због протеста Двери испред Скупштине Србије на дан усвајања Бриселског споразума 2013, а на основу кривичне пријаве Тужилаштва, 19.маја у просторијама Полицијске управе за Београд – Управа полиције – Одељење за јавни ред и мир, саслушан је Бошко Обрадовић, члан Старешинства Двери и носилац листе Двери на недавно одржаним Ванредним параламентарним изборима.

Обрадовић је саслушан као осумњичени у предистражном поступку због кривичног дела: насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу из члана 344а Кривичног законика РС, уз присуство адвоката Огњена Ђурића.

Обрадовић се у предистражном поступку терети за изазивање сукоба са полицијом испред РТС-а, 1.марта 2014. Наиме, тада су Двери у оквиру кампање, уредно пријавивши скуп, организовале протест испред РТС-а против кршења Закона о избору народних посланика, Закона о радиодифузији и кршења Опште-обавезујућег упутства РРА о предизборном информативном програму. Подсећамо јавност да су Двери током кампање све време указивале на грубо кршење поменута два закона, да је дискриминација Двери у медијима била очигледна, и да на пријаве Двери није адекватно реаговано: нити је неко одговарао, нити су покренути било какви поступци против медија и одговорних уредника, који евидентно нису поштовали законе.

PRISTALICE POKRETA DVERI ISPRED RTS

Покрет Двери оцењује да је ово саслушање Бошка Обрадовића нови притисак на Двери као активну опозицију владајућем режиму и да је читав случај политички инструисан од стране власти.

Уз присуство адвоката, Обрадовић је на саслушању изјавио да сматра да се одбраном грађанског и уставног права на објективно информисање не чини никакав прекршај нити кривично дело и да је на скупу испред РТС-а искључиво штитио право грађана да буду објективно информисани, тражећи да се медији током кампање придржавају закона.

Такође, Обрадовић је истакао да није учинио кривично дело које му се ставља на терет, да нису тачни наводи из извештаја Тужилаштва, већ да је у питању монтиран политчки процес против Двери, које представљају истинску опозицију владајућем режиму.

Док је цео Покрет у функцији помоћи угроженима због поплава, чудно је да је режим баш сада из неког разлога покренуо политички притисак и серију информативних разговора у полицији челних људи Покрета Двери.

Позив за саслушање у истом предистражном поступку добили су још петорица чланова Старешинства Двери:Владан Глишић, Радован Тврдишић, Бранимир Нешић, Иван Костић и Данило Тврдишић.

За наведено кривично дело предвиђена је казна од годину до 7 година затвора.

(СРБИН.ИНФОДвери Српске)