Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ ПОКАЗАО ДИПЛОМУ и фотографије са школским друговима и колегама

0

Председник Двери Бошко Обрадовић показао је сведочанства из основне, средње школе и диплому с факултета, као и индекс и фотографије са школским друговима и колегама. Обрадовић је позвао министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића да и он покаже своје дипломе "ако нема шта да крије".

Обрадовић је на конференцији за новинаре у Чачку показао и документ о томе да није кривично гоњен.

ФОТО: Твитер налог Бошка Обрадовића

„Прошло је скоро месец дана од изношења у јавност оптужби против министра Стефановића да има лажну факултетску диплому, а он још на то није одговорио. Не можемо да добијемо информације ни ко су били његови професори на том факултету, и питамо га да ли може да покаже фотографије с колегама са којима је студирао“, рекао је Обрадовић.

Додао је да, по информацијама које има, факултет Мегатренд у Великој Британији, за који се спекулише да је завршио потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, не постоји и да је та фирма регистрована као привредно друштво.

„Онда је и диплома те фирме неважећа. Сам Мегатренд је признао да је 1.054 људи на исти начин стекло факултетску диплому на фантомском факултету у Центру Сава (у Београду) и ми тражимо информације који су то људи, и да ли се неко од њих налази на руководећим местима“, рекао је Обрадовић.

Обрадовић је актуелну власт оценио као „владавину купљених диплома“.

Он је истакао да Двери не деле људе на оне који имају факултете и оне који их немају, и да говор о другим дипломама није „дискриминаторски“ према онима који немају факултетско образовање, већ да Двери указују да се на руководећим местима могу наћи људи с лажним факултетским дипломама.

„У Србији је завладао коруптивни канцер, јер се на неким највишим функцијам у Републици и локалним срединама налазе људи с купљеним дипламама, чиме су довели у питање и образовни систем у Србији. Врх српске просвете воде људи из приватног образовања, иза којих стоје афере и купљене дипломе“, рекао је Обрадовић.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!