Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ поднео тужбу против Вучића због лажи да су он и Двери фашисти

0

Председник Двери је рекао и да је поднео тужбу против Александра Вучића у којој тражи и материјалну и медијску надокнаду за, како истиче, монструозне лажи о њему и Дверима да су фашисти.

„Господине Вучићу имаћете прилику на суду да докажете да су Двери фашисти. Ту прилику имаће и други, Горан Весић је већ тужен, а биће тужен и Предраг Сарапа. Нећемо дозволити да нас називају фашистима. Ми смо антифашисти. Фашизам се налази искључиво у деловању СНС са култуом недорљивог водје, батинашким фалангама и концетрацијом крупног капитала у рукама најближих родјака браће кумова Вучића и министра полиције Небојше Стефановића. То је фашизам“, рекао је Обрадовић.

Он је казао и да је кључна одлика фашизма да се свако неслагање са владајућим мишљењем сматра издајом, и да владајући режим не подноси другачије мишљење.

Обрадовић је прочитао и одговор Министарства за државну управу и локалну управу из 2018. године на посланичко питање упућено због навода о Дверима да су фашисти, у коме се наводи да приликом регистровања странке није оцењено да су политчка начела Двери, циљеви и вредности у супротности са законом о политицким странкама.

Тим законом, како је подсетио је, прописано је да деловање политчке странке не може бити усмерено на насилно рушење уставног поретка и нарушаване територијалне целокупности Србије.

Председник Удружења за заштиту уставности и законитости Саво Манојловић најавио је да ће тражити од повереника за информације од јавног значаја да се тачно утврди документација и образложење на основу кога су Пинк и Хепи добиле националне фреквенције и да ли и даље спроводе оно на шта су се обавезале приликом добијања фреквенције.