Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Питања на која Александар Вучић не сме да одговори

0

Замислите директан ТВ дуел председника Србије Александра Вучића са представником опозиције у коме би морао да одговара на питања и у коме не би било водитеља на кога може да виче или му пре емисије издиктира шта сме а шта не сме да га пита.

Замислите да се први пут за шест година власти АВ суочава са неким ко га се не плаши и коме мора да одговара на питања од којих бежи све ове године?

Ако сте то замислили – онда Вам је јасно да Александар Вучић никада неће смети да изађе на један такав ТВ дуел.

Ево само неколико потенцијалних питања на која АВ не сме да одговори:

1. Да ли познаје Ненада Ковача, званог Неша Роминг, кума његовог кума Николе Петровића, некадашњег финансијера ДС, а после тога финансијера СНС који им је исплатио дугове за дневни лист „Правдаˮ?

2. Коју функцију у СНС и држави има Андреј Вучић, који обилази све одборе СНС и привреднике по Србији, кадрира, прети, уцењује и рекетира?

3. Одакле потиче фотографија на којој се налазе Мило Ђукановић и он са Мухамедом Дахланом, лажним инвеститором у „Београду на водиˮ – умешаним у разне сумњиве међународне послове?

4. Каква је природа његовог односа са Станком Суботићем Цанетом, који је у време његове власти ослобођен свих оптужби пред српским судовима?

5. Каква је природа његовог односа са Млађаном Динкићем, који још увек седи у Влади Србије као координатор сарадње са Уједињеним арапским емиратима?

6. Зашто не сме да донесе Закон о испитивању порекла имовине свих политичара и тајкуна од 1990. до данас?

7. Ко су „комплетни идиотиˮ из врха београдске власти који су рушили објекте у Савамали ноћу под фантомкама?

8. Када ће Синиша Мали поднети оставку пошто је прошло лето 2017. када је то по Вучићевом обећању требало да уради?

9. Да ли су некадашњи министри Ана Брнабић и Зорана Михајловић, актуелни председник и потпредседник Владе Србије, прошле безбедносну проверу служби безбедности јер су чланови страних организација које имају обавештајни карактер страних агентура?

10. Када ће поднети оставку на место координатора свих тајних служби безбедности у Србији, као што је обећао, или када ће навести пример друге државе у свету где је председник и шеф свих тајних служби иста личност?

На крају бисмо додали и једно бонус питање: Када ће Тужилаштво и Суд да кривично гоне Александра Вучића због прања два милиона евра из црних фондова у председничкој кампањи ове године? Наиме, 7000 људи добило је коверте у СНС и уплатило по 40.000 динара лажне донације на изборни рачун СНС, што је више него очигледно прање пара на највишем државном нивоу.

Лако је бити председник државе када не одговараш за прање пара, контролишеш све тајне службе безбедности и не смеш да изађеш на директан ТВ дуел опозицији и одговориш на озбиљна питања.