Прочитај ми чланак

Бошко Обрадовић: Нова поскупљења — нови проблеми за грађане Србије

0

Најављена нова поскупљења струје и гаса од Нове године биће додатни удар на домаћу привреду и кућне буџете свих породица у Србији.

Иако власт тврди да је инфлација 12%, поскупљења основних животних намирница попут млека, уља, шећера или меса су преко 50% у последњих годину дана. Истовремено су поскупеле и цене горива, огрева, лекова, закупнина станова, кредитних рата, а нови талас поскупљења који ће ускоро покренути поскупљење струје и гаса претвориће се у цунами поскупљења, тако да ће многе социјално угрожене породице тешко преживети ове зиме. Због свега овога је неопходно да реагује социјална држава и заштити оне који ће бити најугроженији у току предстојеће тешке зиме. Досадашња повећања плата и пензија појела је инфлација и потребни су нови облици подршке државе, посебно за сиромашне и презадужене породице.

Зато Српски покрет Двери, у оквиру кампање СИГУРНОСТ ЗА СВЕ, предлаже три мере: забрану искључења струје за сва домаћинства до 1. маја 2023. године, 30.000 динара за енергенте и друге повећане трошкове живота за све социјално угрожене породице са децом и 15.000 динара за незапослене, особе са инвалидитетом и стара и немоћна лица без икаквих примања, као и оне са минималним пензијама. Нико у Србији ове зиме не сме остати без хране, струје и грејања. Ово је време нове економске кризе и социјалне несигурности, и зато је потребно да држава обезбеди СИГУРНОСТ ЗА СВЕ.