Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Немачки „Тенис” из срца Баната кренуо у уништавање српске пољопривреде

0

Убијање наше пољопривреде, сточарства и комплетне привреде, осликава се баш овде, у срцу Баната, у општини Зрењанин, где се гради први фарма од стране немачке компаније „Тенис“ – рекао је председнички кандидат Двери, Бошко Обрадовић, на конференцији за новинаре одржаној у Зрењанину.

„Политички и економски програм којим ћу се, као председнички кандидат, препоручити грађанима Србије заснован је на идеји политичког суверенитета и економског патриотизма. То је потпуно супротно лошој пракси која се примењује скоро две деценије, а под актуелном владом је још гора. Због медијске блокаде грађани ни не знају да највећи допринос одржавању Србије у животу дају произвођачи хране и дијаспора, који сваке године у економски крвоток наше земље убризгају 5, односно 2 милијарде евра. С друге стране највећи ино инвеститор је буџет Србије који издашно помаже стране улагаче и то – новцем позајмљеним на међународном тржишту капитала под веома неповољним условима. Све то мора да се промени, а председнички избори су можда последња прилика за промену“ – рекао је Бошко Обрадовић

„Тенис гради своју прву фарму у општини Зрењанин у селу Банатски Деспотовац и то на чак 50 хектара земље, коју је градска власт доделила компанији „Тенис“ и то на седници Градског већа, која је била затворена за јавност.Такође, наши стручњаци нису упознати да постоји фарма у Европи која се налази на 50 хектара земљишта. Овај потез уништиће развој домаће привреде и пољопривреде, јер је ово само једна у низу фарми које планирају да се граде на нашој земљи“ – истакао је председник Двери.

Председнички кандидат Двери је нагласио да је време да се заустави велика пљачка Србије, да домаћи интерес мора дође на прво место и мора да победи модерна политика, коју засигурно представља његов председнички програм.

Народни посланик, познати агроекономиста професор др Миладин Шеварлић, критиковао је континуирано смањивање аграрног буџета у последњим годинама, а посебно се осврнуо на штетност партнерства са немачким „Тенисом“.

„Ако се рачуна на извоз свињетине у Русију, то је с обзиром на њено економско јачање потпуни промашај. Бојим се да ће „Тенис“ пословати по другачијим принципима него у Немачкој, где се ослања на самосталне кооперанте, а овде намерава да уз фарму, под своју контролу стави и земљиште. Далеко боље би било улагати у тов јунади која има добру прођу у западној Европи“ – рекао је Шеварлић.

Миладин Шеварлић је још додао, да је убијање српске пољопривреде кренуло када је системски почело уништавање задругарства, које је једино штитило интересе сваког пољопривредника, и нагласио да без обнове задругарства, нема бољитка српској привреди и пољопривреди.

Конференцији за медије присуствовала је и госпођа Марија Јањушевић, такође народни посланик Двери.