Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Не плашимо се претњи „др“ Стефановића

0

bosko obradovic dveri

Поводом изјаве министра унутрашњих послова Небојше Стефановића о забрани скупова које су за 31. август најавиле организацације „попут Двери, Наши и Образ“, обавештавамо јавност да је истина да је Српски Покрет Двери организатор споменутих скупова, исто толико колико је валидан докторат особа попут доктората министра Стефановића.

Двери нису имале у плану да организују било какве скупове на којима би се демонстрирала мржња ма према коме, па самим тим ни према мигрантима. А и да смо намеравали, МУП-у Србије је добро познато да за 16 година постојања Двери, није било никаквих инцидената на скуповима у нашој организацији, па се квалификацијама министра Стефановића у вези са Дверима, може приписати злонамерност или пак необавештеност.

Јасно смо у јавности изнели наш став да саосећамо са патњама и страдањем миграната, јер смо и сами као народ прошли кроз прогонство и даље осећамо последице злочина над Србима у ратовима 90-тих. Исто тако, не плашимо се претњи „др“ Стефановића па ћемо и даље тврдити да режим Александра Вучића спроводи катастрофалну политику према мигрантима и погрешним потезима доводи грађане Србије и државу Србију у опасност од економске, социјалне, здравствене и безбедносне кризе.

Понављамо да је решење за мигрантску кризу зауставити даљи улазак миграната у Србију, а онима који су ушли у Србију помоћи да се што пре превезу до границе са земљама ЕУ, које су и њихова крајња дестинација.

Поручујемо „др“ Стефановићу да не злоупотребљава свој министарски положај и да престане да спроводи кампању своје странке против Патриотског блока, са позиције извршне власти. Изволите, „др“ Стефановићу, распишите изборе, па се бавите кампањом СНС-а!

Бошко Обрадовић

Председник Српског Покрета Двери