Прочитај ми чланак

Бошко Обрадовић: Ко се залаже за санкције Русији – тај је за рат, Двери су за мир

0

Српски покрет Двери одбацује предлог Странке слободе и правде за увођење санкција Русији, који ће данас бити на дневном реду скупштинског Одбора за спољне послове. Предлажемо нову спољну политику Србије која ће бити на страни европског мира, а не рата.

    Наши прозападни политичари, како на власти тако и у опозицији, не примећују огромне геополитичке промене које се дешавају у Европи и свету. Они се праве да не виде француског председника Макрона који одлази на ноге кинеском председнику у Пекинг, заједно са првим бирократом ЕУ Фон дер Лајен, или мађарског министра спољних послова који иде у посету Москви у сред ратних сукоба у Украјини.

Запад више није једина светска сила која уређује читав свет. Свет је изнова постао мултиполаран и поред колективног Запада постоје и друге велике светске силе, као што су земље БРИКС-а. До скоро је било незамисливо да светска трговина енергентима буде у некој другој валути изузев долара, а ускоро ће бити у многим другим валутама сем долара. Западњаци у Србији не признају ову реалност и колапс политике санкција против Русије којој се није придружила већина човечанства, као што неће да виде цивилизацијски колапс Запада који све више постаје антихришћански, антипородични, антиљудски у својим трансхуманим агендама које покушава да наметне остатку света.

Српски покрет Двери, као истински националан и државотворан, а то значи и истински европски, не прихвата западни тоталитаризам у виду нових ултиматума да морамо признати лажну државу Косово и увести санкције Русији. Суверене државе не морају да раде против сопствених националних и државних интереса. 

Онај ко заговара примену противуставног и капитулантског француско-немачког споразума и увођење санкција Русији, тај је за политичку нестабилност и рат. Они који се залажу за санкције Русији не само да су за рат него су суштински антиевропски и антимировни политички гласови који служе само ратнохушкачким интересима САД и НАТО. Управо супротно, Српски покрет Двери је за мир, како у Украјини тако и у читавој Европи, која треба да гледа своје европске интересе, а не да служи америчким. А један од највећих геостратешких европских интереса је сарадња са Русијом, како енергетска и економска тако и политичка и безбедносна.

Нове мировне иницијативе већ крећу из мађарског и немачког парламента са захтевом да су нам што пре потребни мировни преговори уместо нових испорука оружја и додатних санкција. Ратна опција је она која мора пропасти. Европа мира са Русијом долази. У самој Европи ће доћи до геополитичких промена у којима Брисел неће више одлучивати како ће се живети у свим европским државама. У таквој Европи националних држава Србија ће имати своје место. Српски покрет Двери ће радо учествовати у стварању те нове Европе, хришћанске, про-породичне, еколошки патриотске, Европе културе и демократије, Европе мира, а не санкција и рата.