Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Или слобода медија одмах или бојкот избора већ сада

0

Реакција председника СНС Александра Вучића на предлог Савеза за Србију о потписивању обавезујућег документа власти и опозиције о слободи медија најбоље говори да је за СНС очување медијских неслобода најважнија политичка тековина, саопштио је лидер Двери Бошко Обрадовић.

Он је истакао да Александар Вучић никада не би постао то што јесте нити би опстао на власти да у Србији не влада медијски мрак и да је он тога веома свестан, те је зато можда спреман да учини разне уступке, али нити један неће бити у сфери медијских слобода, јер он одлично зна да би слобода медија водила ка поразу СНС на наступајућим изборима.

Кључно питање, навео је он, које власт избегава јесте питање слободе медија између два изборна циклуса. Власт, како је рекао, жели да тему слободе медија сведе само на 45 дана од тренутка расписивања избора и да на тај начин задржи постојећи медијски мрак који траје све време између одржавања избора.

„У питању није само забрана гостовања лидера опозиције и свих који другачије мисле на свим телевизијама са националном фреквенцијом и у свим најтиражнијим дневним новинама већ и бесомучна кампања на режимским медијима против свакога ко се усуди да критикује власт. Дакле, између избора не постоји ни најмања могућност да се чује глас опозиције, критика власти и алтернативни предлози шта би опозиција учинила да је на месту власти, већ се све време у медијима искључиво промовише власт и бесомучно дискредитују њени политички противници. Добар пример је јучерашња вишесатна функционарска предизборна кампања председника Србије о трошку грађана Србије и претплатника јавног медијског сервиса приликом отварања аутопута Чачак-Обреновац“, истакао је Обрадовић.

Иако је у току јучерашње предизборне кампање, нагласио је лидер Двери, Вучић изнова обећао да ће прихватити све захтеве опозиције за фер и поштене изборе, као и све 42 препоруке Стручног тима, сматра да је јасно да се ради о медијској пропаганди и уобичајеном лажном обећању председника СНС.

„Уосталом, то ће најбоље открити већ данашњи, трећи округли сто на Факултету политичких наука који се бави темом медија. Ако власт данас не буде спремна да потпише обавезујући документ на основу препорука Стручног тима о слободи медија – јасно је да је њихов циљ фингирање преговора и задржавање постојећег стања неслободе у медијима до следећих избора“, казао је Обрадовић.

Што се мене лично и Српског покрета Двери тиче, закључио је, или слобода медија одмах или бојкот избора већ сада.

               ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!