Прочитај ми чланак

Бошко Обрадовић и проф. Шеварлић почели штрајк глађу у Скупштини! (УЖИВО)

0

Бошко Обрадовић, лидер покрета Двери и народни посланик проф др Миладин Шеварлић започели су штрајк глађу у Скупштини Србије!

На овај потез су се одличили због предстојеће издаје Косова и Метохије, а Обрадовић и због диктатуре Александра Вучића, неуставног увођења ванредног стања, као и нелегитимно расписаних избора.

– Морамо да зауставимо атмосферу грађанског рата, иако не могу да се мирим са неправдом, не само за Косово и Метохију. Несрећени Вучић је сам себе довео у безизлазну ситуацију, али и он и ми морамо да окончамо ово безнађе.

Предлажем да седнемо сви заједно, да се прекине овај изборни процес, и да власт и опозиција договоре прелазну владу за шест месеци, да се тада одрже фер избори и да на њих сви изађемо.

Молим новинаре да ме ни на који начин не доводи у везу са Томиславом Николићем, том моралном крпом, који је довео Вућића на власт, који се склонио и дозволио Вучићу да уведе диктатуру – рекао је Обрадовић.

Обрадовић је поновио да ово нема везе са понашањем Српске напредне странке када је била у опозицији.

– Ја ово нисам планирао, ово није никакав митинг опозиције, већ спонтани, људски чин, надахнут херојством професора Шеварлића.

Нека јавност суди и нека јавност предложи решење. Ово је хришћански и ненасилни отпор. Ово је побуна, ненасилна.

Режим је довео срамотног, осуђеног силоватеља Симу Спасића, који узвикује пароле против Двери и опозиције док је изјаву давао професор Шеварлић.

Шеварлић ће вечерас у 23 часа одржати конференцију за медије.

Пратите дешавања уживо на нашем јутјуб каналу