Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Да ли је Сорош посредник у договорима Вучића и Тачија

0

Лидер Двери тражио је да председник Србије одговори ко га је овластио да преговара о Косову и Метохији. „Ја се не сећам да смо у овом парламенту одобрили било какву преговарачку платформу“ – истакао је Обрадовић.

Он је додао да су Народној скуштини изгледа приоритетније теме попут очувања афричко-евроазијских миграторних птица водених станишта, што је тренутно на дневном реду, од теме Косова и Метохије о којој представници власти чешће разговарају са Сорошем, са којим је Вучић имао неколико састанака, него са посланицима. „Било би добро да нас председник информише шта тачно разговара са Сорошем на све учесталијим састанцима“ – сматра Обрадовић, и додаје да се пре неки дан А. Сорош састао са Тачијем и причао о признању Косова па је битно да знамо да ли је он Вучићев посредник за договор са Тачијем на ову тему.

Обрадовић је тражио да Влада јавно демантује да су општине Прешево, Бујановац и Медвеђа предмет разговора о било каквој размени територије. „Недопустиво је да се преговара о размени нашег за наше“ – додао је он и питао који је смисао Координационог центра за Прешево, Бујановац и Медвеђу, како се уопште Медвеђа нашла у оквиру тог координационог центра и који је смисао сталног помињања Прешевске долине која као географски појам не постоји.

Председник Двери је поново питао ко је министар културе у Влади Србије – Владан Вукосављевић или Жељко Митровић, а будући да још није добио одговор на питање о прању пара у изборној кампањи СНС за председничке изборе 2012. године поновио га је и на овој седници. „Да ли ће надлежни органи да спроведу истрагу и утврде зашто је СНС између двакруга председничких избора 2012. године уплатила 246 милиона динара фирми иза које наводно стоји Горан Веселиновић, Вучићев кум и да ли се ту ради о прању државног новца?“ – питао је Обрадовић.

Информативна служба Двери

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!