Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Борба породиља за њихова права је најважније питање данас

0

Придружујем се захтеву породичних људи, окупљених око интернет портала „Бебацˮ који је затражио хитну оставку министра Зорана Ђорђевића и подржавам шетњу под слоганом Маме су закон, која је најављен за сутра у 17 часова од Трга Николе Пашића до Владе Србије.

„Подржавамо њихов захтев да се уведе минимална висина породиљске надокнаде да нам се никад више не би десила ова скандалозна ситуација да неке жене примају надокнаду од свега 1000 динара“ – рекао је Обрадовић.

Говорећи о проблемима које је изазвао нови Закон о финансијској подршци породици са децом, Бошко Обрадовић је истакао да овај закон дискриминише све жене које су остале у другом стању пре доношења закона, затим све жене које су у радном односу краће од 18 месеци, све жене са села које се баве пољопривредом, као и све жене са вишим примањима.

„Све ово нам говори да ова власт или не зна шта ради или нас лаже када говори да се бори за повећање наталитета, јер законом који су донели само отежавају живот мајкама“ – рекао је Обрадовић.

               ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!