Прочитај ми чланак

Бошко Обрадовић: Биће „Европрајд“ шетње, останите будни и спремни

0

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић поздравио је одлуку МУП-а да не дозволи шетњу у оквиру Европрајда, али је додао да није јасно због чега није дозвољена породична шетња у организацији "Антиглобалиста Србије".

„Ова манифестација (Антиглобалиста Србије) ни на који начин не крши јавни морал као што је случај са Европрајдом“, рекао је Обрадовић у Дому Народне скупштине, саопштиле су данас Двери.

Он је навео да тај покрет изражава сумњу да ће МУП на крају ипак дозволити одржавање шетње у оквиру Европрајда.

„Наше информације говоре да ће шетња бити организована од Дома Народне скупштине до стадиона Ташмајдан, где ће бити одржана завршна манифестација овогодишњег Европрајда. Ако се то заиста деси, то ће бити још један доказ да је Србија окупирана земља и да ЛГБТ идеологија парадира не само улицама српске престонице, већ и нашом просветом, о чему говори најмање шест уџбеника са спорним ЛГБТ садржајем“, рекао је Обрадовић.

Позвао је грађане да остану „будни“ по питању „ЛГБТ парадирања Београдом“ и да буду спремни да „изнова изађу на нове литије и породичне шетње како би одбранили нашу децу од ЛГБТ пропаганде“.

„Њихов циљ није геј парада, већ преваспитавање наше деце, и то хришћанска, породична и традиционална Србија мора да зна и да спречи. Наставићемо борбу кроз институције система и да ови спорни уџбеници буду повучени из наших школа“, рекао је лидер Двери.