Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: 10 питања за Вучићеву владу

0

Ово није 100 дана већ 6 година Вучићеве Владе.

Ових дана не навршава се 100 дана Владе Ане Брнабић већ шест година власти Александра Вучића. Влада Брнабићеве је четврта Влада Александра Вучића за ових шест година, не рачунајући више реконструкција Владе за то време. Ана Брнабић је само шеф Вучићевог кабинета, а министри државни секретари у Вучићевим министарствима.

Разна предизборна обећања остала су неиспуњена, борба против криминала и корупције била је најобичнија лаж, а намештене статистике показују економски бољитак у држави у којој 35.000 грађана више умре него што се роди на годишњем нивоу, а још толико напусти земљу у потрази за бољим животом. У Србији влада потпуни медијски мрак, на великим београдским телевизијама са националном фреквенцијом нема политичких емисија, а глас опозиције више се не може чути ни на медијима ни у Народној скупштини. Зато ових дана грађани немају прилику где да поставе следећих неколико питања Вучићевој Влади поводом шест година власти:

Када ће бити донет Закон о испитивању порекла имовине свих политичара и тајкуна од 1990. до данас?

Када ће одговарати сви они који су учествовали у пљачкашким приватизацијама и уништавању српске економије, на челу са Млађаном Динкићем?

Када ће презадужене породице моћи да реше питање зеленашких кредита индексираних у швајцарским францима? 

Када ће банке престати да нам гуле кожу с леђа путем валутних клаузула и противзаконитих провизија?

Када ће јавни извршитељи престати да избацују људе на улицу из породичних домова?

Када ће ратни војни ветерани, ратни војни инвалиди и породице погинулих у отаџбинским ратовима 1991-99. добити свој закон?

Када ће сељаци добити подршку Владе након пољопривредне године коју су обележиле елементарне непогоде и велики губитак у приносима?

Када ће преко 100.000 радника добити своја потраживања од пропалих фирми у стечају које им дугују зарађене плате и повезан радни стаж?

Када ће моћи да се проговори о спрези између врха власти и криминала?

 Када ће председник СНС, председник Србије, координатор свих тајних служби безбедности и вршилац дужности председника Владе коначно после шест година изаћи на директан ТВ дуел са неким из опозиције?