Прочитај ми чланак

Бошко обећао Ди-џеј Жексу: Сада нећеш претећи – затвор, гашење Пинка, имовина…

0

Жељко Митровић, власник ТВ ПИНК, спада у групу заштићених "белих медведа" у Србији. Дотични медијски тајкун прешао је вратоломни, али до сада незадрживи пут од партијског активисте ЈУЛ-а, преко клавир-штимера ДОС-а и медијског спонзора бившег режима до ударне песнице актуелне власти СНС. Променио је неколико господара и више владајућих структура, и из сваке ове развојне фазе излазио још бахатији, богатији и безобразнији.

Данас нико у Србији не сме да постави једноставна питања: како је Жељко Митровић зарадио први милион, ко му је дао да отвори телевизију у време власти ЈУЛ-а, како је изградио пословну зграду на Дедињу, колико дуго није плаћао плате радницима и колико дугује за порез држави Србији?


Жељко Митровић је створио медијску империју чије деловање по негативним последицама по психичко и морално здравље нације представља неку врсту „културолошког Чернобиља“. Медијска проституција као начин живота који се рекламира и шири Србијом преко небивалог шунда, кича и простаклука који се емитују кроз ријалити шоуе на овој ТВ прети да уруши остатке здраве памети у нашем народу. „Радиоактивна медијска прашина“ са ове ТВ разлегаће се наредних деценија у умовима и срцима грађана Србије, остављајући трајне последице по ментално здравље људи. Жељко Митровић је негативни симбол политичких промена у Србији у последњих 20 година. Са сваком променом власти он лагано прелази на победничку страну и наставља да ради исти прљави медијски посао, само сада за нову власт. У садашњем режиму усавршио је до болесних размера пропаганду у корист власти и негативну кампању против њених политичких неистомишљеника која траје 24 сата дневно.

Зато је постао свемоћан и недодирљив. Зато му се заборавља и прашта сваки злочин, сваки криминал, свако јавно испољено лудило. Зато што има заштиту са највишег нивоа власти нико не сме да му стане на пут, нико не сме да га заустави и кривично процесуира. Регулаторно тело за електронске медије на сме да преиспита рад његове телевизије и свакодневно кршење медијских закона и злоупотребу националне фреквенције као јавног добра.

Напротив, он у РЕМ-у има своје људе који директно раде за његове интересе у најважнијој независној државној институцији која се бави медијима у Србији. И све то није ништа према ономе колико дрско се, кршећи све законе, Жељко Митровић односи према обавезама које треба да плати држави Србији као порески обвезник. Његове фирме и он лично у овом тренутку дугују више стотина милиона динара пореза по разним основама, и ово није први пут у последњих неколико година да Жељко Митровић дугује милионе (у еврима) за неплаћени порез, као и да му се то опрашта. И не само то, него му се све време дају највеће могуће државне субвенције за његово пословање од народних пара из буџета, упркос томе што тако велики порески дужник не би смео да буде корисник било какве државне помоћи.

Нема потребе да много трагате за кључним параметром који ће означити да су се у Србији заиста догодиле политичке промене после много смена власти које нису донеле суштинске промене. Мењале су се власти, али је корумпирани систем опстајао, а у њему је Жељко Митровић увек био на самоме врху. Најбољи доказ да се нешто заиста променило у Србији биће хапшење Жељка Митровића и затварање ТВ ПИНК након политичких промена које морају доћи. Ова телевизија је одавно зрела за одузимање националне фреквенције и забрану рада, а њен власник за испитивање порекла имовине, свих финансијских проневера и неплаћеног пореза. Са њим, подразумева се, морају одговарати и сви они у садашњем систему власти који су га све време штитили. Не пристајем и нећу да учествујем ни у каквим политичким променама које овом народу коначно неће обезбедити правду.

Грађани више не желе да учествују у смени власти после које ће све остати исто или бити још горе. Замислите Србију после Вучића у којој ТВ ПИНК и даље нормално ради а Жељко Митровић наставља да се бахати, богати и иживљава. Сигуран сам да то нико од нас који се залажемо за политичке промене и смену актуелне власти не жели нити ће дозволити. Кад видите да је сигнал ТВ ПИНК угашен и прочитате да је Жељко Митровић судском пресудом осуђен на вишегодишњу затворску казну – знајте да су у Србији праве политичке промене коначно дошле на дневни ред.