Прочитај ми чланак

БОШКО о ПЕРНАРУ Наши су прадедови пуцали једни на друге, а ми желимо мир и сарадњу

0

Председник Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић, угостио је јуче у Народној скупштини Републике Србије, Ивана Пернара, посланика „Живог зида“ из Хрватске и Марка Милачића из покрета „Отпор безнађу“ из Црне Горе. Ми добро знамо разлике између нас. Поента је да пронађемо сличности.

pernar-obradovic68

Посета младих политичара из Хрватске и Црне Горе, који су на позив председника Двери дошли у Народну скупштину Републике Србије, представља велики искорак и у политичком и у људском смислу.

Том приликом, председник Двери, Бошко Обрадовић, рекао је да се он већ дуже време познаје са Пернаром и Милачићем,  и да у политичком смислу, сви они припадају новој генерацији политичара, која жели да на нов и модеран начин постави односе на Балкану.

И у људском смислу је ово велики догађај, који засигурно представља почетак једне нове ере добрих и искрених међуљудских односа будућих политичких лидера на Балкану – рекао је Обрадовић.

Бошко Обрадовић је још истакао да су и програмска начела ових политичких организација веома слична.

„Имамо сличан критички однос према ЕУ и НАТО пакту, озбиљно критикујемо банкарске дерикоже, желимо да вратимо монетарну сувереност наших централних банака, инсистирамо и на заштити породичних вредности, посебно породичног дома, који је на мети извршитеља банака.

Много је тема око којих можемо заједнички да наступамо. Ово је само почетак сарадње нове политичке генерације на Балкану која није оптерећена сукобима из прошлости“ – истакао је Бошко Обрадовић.

Ни Иван Пернар није сакривао своје емоције и добро расположење, јер се налази у Скупштини Србије и рекао је да му ова посета изузетно значи и да му је изузетна част што је срео људе који желе да заједно граде бољу будућност, у којој неће бити места за мржњу.

„Сви смо сведоци да се политичка слика читавог света, па и Европе мења. ЕУ се распада, европски народи поново желе свој идентитет и своју државу, Брисел све више губи контролу над својим колонијама.

Двери су лидери у Србији, те нове и модерне политике 21. века, која долази и која жели Европу нација, а не ЕУ, коју воде тирани. Ми добро знамо разлике између нас. Поента је да пронађемо сличности.

„Знам да су наши прадедови пуцали једни на друге, али ми као нова генерација политичара на Балкану имамо заједничке непријатеље и заједничке теме и нећемо сукобе, које иницирају странци и који од нас праве робове. Желимо да будемо слободни и да живимо у миру“  – закључио је председник Двери, Бошко Обрадовић.