Прочитај ми чланак

Бошко о дијалогу у Бриселу: Вучић се још једном одриче државе Србије на КиМ

0

Председник Двери Бошко Обрадовић критиковао је Вучића јер је у име Србије пристао да не издаје и обнавља таблице са местима на Косову јер је то био захтев ЕУ на данашњем састанку у Бриселу.

Председник Србије Алексанадар Вучић и тзв. премијер Косова, Аљбин Курти, састали су се данас у Бриселу уз присуство високог представника ЕУ за спољну политику Жозепа Бореља и специјалног изасланика ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака јер од сутра ујутру Косово почиње да кажњава грађане са српским таблицама, односно оне који нису пререгистровали своја возила на РКС таблице, чему се Срби на северу Косова противе и ситуација може да измакне контроли.

 Борељ је предложио да тзв. Косово прекине све акције везане за пререгистацију, а Србија да не издаје нове таблице. Договор није постигнут јер је Курти одбио захтев ЕУ.

Бошко Обрадовић је тим поводом на свом Твитеру написао:

„Србија ће поштовати захтев Жозепа Бореља, ми нећемо обнављати нити издавати нове таблице“, рече управо Александар Вучић и још једном се одрече државе Србије на Косову и Метохији иако у његовим уставним овлашћењима како председника државе нигде не пише да он може о томе да одлучује“.