Прочитај ми чланак

Бошко: Нови одговор министарки – Не бринете ви о интересу народа већ страних фирми

0

Садашња Влада Србије на челу са Аном Брнабић и Зораном Михајловић више подсећа на колонијалну управу у једној окупираној држави него на суверену власт. За њих две нико никада није гласао нити би гласао када би изашле на изборе под својим именом. Још је већа одговорност Александра Вучића који очито има обавезу да одређени број министара у Влади Србије буде постављен са списка који му издиктирају западне амбасаде у Београду. Зато отужно делује када Зорана Михајловић помиње патриотизам и борбу за бољи живот грађана када једино о чему она брине нису интереси грађана већ страних мултинационалних компанија и амбасада. О томе најбоље говори случај по злу чувене стране фирме „РИО ТИНТО” која где год у свету да је пословала иза себе је остављала еколошку пустош. Због политичара попут Зоране Михајловић Србија је одавно требало да донесе Закон о агентима страног интереса по угледу на САД и Русију. Онда би свако појављивање у јавности Зоране Михајловић морало да буде пропраћено потписом: агент страног интереса, лобиста за „РИО ТИНТО”.

Борба за бољи живот грађана свакако није уништавање здраве животне средине, загађење ваздуха, воде, земље и хране. Између екстрапрофита страних компанија и здравља грађана бирамо здравље наших грађана, док је и у економском смислу за нас важније да очувамо здраву животну средину, домаћу пољопривредну производњу, туризам и све оно што може да буде основ домаћег економског развоја и здравог живота.

Зорана Михајловић намерно избегава да одговори на кључна питања: Зашто друге европске државе које располажу резервама руде литијума не отварају руднике у својим земљама већ улажу код нас? Може ли да наведе једну земљу у којој је пословао „РИО ТИНТО” а да иза себе није оставио еколошку катастрофу? Због чега био у Србији било другачије? Како је „РИО ТИНТО” почео да откупљује сеоска имања у Лозници када још увек нису урађене студије о угрожености животне средине и није добио дозволу за отварање рудника?

Много питања од којих Зорана Михајловић бежи јер смо је поново ухватили у новом лобирању за стране интересе у срцу Владе Србије.