Прочитај ми чланак

БОШКО: Ни бојкот, ни избори, већ побуна! Сутра сви на улице у 19ч широм Србије!

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић причао је за телевизију Н1, где је истакао да је "пасивни бојкот мртав". "И да пасивним бојкотом не можемо да урадимо ништа и да нама треба активна борба против ове власти. Нити је решење бојкот, нити је решење излазак на овакве изборе. Морамо новим методама, начинима, сви као један да се супротставимо овој власти. Мој слоган би био - ни бојкот, ни избори, него побуна", рекао је Обрадовић.

Говорећи о данашњим догађајима испред Скупштине, рекао је да је то „класичан чин антифашизма“.

– Демократска одбрана од недемократске власти. Једини проблем који ја видим јесте то што је ухапшено 15 чланова Двери, а нису смели да ухапсе нас – каже Обрадовић.

– То је народни посланик који је намерно остављен у Скупштини да би вређао и понижавао представнике опозиције, дошло је време да се не повлачимо када нас вређа – каже Обрадовић.

Он је мишљења да се испред Скупштине Србије нису догодили инциденти.

– Мислим да ту грешите у новинарским извештајима, није инцидент када браните Устав од уставорушитеља. Нама су поцепани животи, институције, будућност ове државе, да ли ће неко за то да одговара?

Према његовим речима, „на данашњем заседању Скупштине се мењају два изборна закона“.

– Долазимо у ситуацију да се изборни закони мењају усред изборног процеса, 45 дана пре избора – каже Обрадовић.

Истакао је да је ово данас био његов лични чин побуне, а да је позвао и друге колеге, народне посланике да се свако побуни на свој начин.

– Нас чека врхунац диктатуре ако се томе не супроставимо. Позивам грађане да ову буку против диктатуре пренесемо на улице. Ако једна власт крши Устав, то је највише могуће правно насиље.

Истакао је да је његова порука „побуна“.

Дакле, свако и на свом радном месту и у парламенту и ван парламента треба да се побуни против ове власти, јер је то начин да се изборимо са овим режимом. Ја данас нисам позвао грађане да буду са мном, ово је био лични чин побуне нас неколико из Двери

– Дакле, свако и на свом радном месту и у парламенту и ван парламента треба да се побуни против ове власти, јер је то начин да се изборимо са овим режимом. Ја данас нисам позвао грађане да буду са мном, ово је био лични чин побуне нас неколико из Двери, позивам грађане на нешто друго, суботњи протест од 19 сати, да свако изађе својим возилом.

Према његовим речима, „парламент не постоји, демократија не постоји, слободни медији не постоје, Устав, односно Уставни суд Србије не постоји“.

– Немојте да губимо време, да се лажемо, да се заваравамо, да ли смо за ових осам година успели да дијалогом, пристојношћу, променимо нешто?

Коментаришући одлуку ПСГ о изласку на изборе, каже да „није исправно да коментарише одлуке других политичких актера“, али сматра да је „пасивни бојкот мртав“.

– И да пасивним бојкотом не можемо да урадимо ништа и да нама треба активна борба против ове власти. Нити је решење бојкот, нити је решење излазак на овакве изборе. Морамо новим методама, начинима, сви као један да се супротставимо овој власти. Мој слоган би био – ни бојкот, ни избори, него побуна.

Према његовом мишљењу, бојкот је мртав.

– Као идеја једноставно у том смислу мора да доживи трансформацију да би постао активна политичка идеја.

Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић јуче је, на састанку опозиције предложио „Листу за бојкот“.

Обрадовић каже да је говорио након њега, а да је његова порука била да је основно начело кога треба да се држе да „остану јединствени“.

– Или да јединствено изађемо сви заједно на изборе или не. Ја се не ограђујем ни од кога, поштујем свачију опозициону борбу, мој предлог је био – или сви заједно једно или друго – закључио је Обрадовић.