Прочитај ми чланак

БОШКО: Нешин „студентски досије“ је фалсификат и доказ за хапшење; Где је диплома?

0

Објављивање такозваног студентског досијеа Небојше Стефановића од стране Мегатренд унвиерзитета, Бошко Обрадовић је оценио као наставак режимске фарсе у којој се прећуткује чињеница да лондонски Мегатренд није регистрован као образовна установа и да је министар полиције фалсификовао своју диплому.

ФОТО: Твитер налог Бошка Обрадовића

Читавих 25 дана је било потребно Мићи Мегатренду и екипи да ово фалсификују и пласирају преко непостојеће државне агенције. Ово је доказ за Полицију кога прво треба ухапсити: надлежне у тадашњем савезном министарству и оснивача лажног лондонског факултета – истакао је Обрадовић.

Лидер Двери наглашава да је поента у томе да лондонски Мегатренд није регистрован за образовну делатност и да самим тим није могао да направи уговор ни сам ким у Сава центру, да у Сава центру одржава наставу и да се тамо полажу испити.

– Дакле, свих 1053 Нешиних колега који су завршили овај фантомски факултет имају лажне дипломе. И даље не смеју да покажу ни Небојшин индекс ни диплому. Не зна се на ком језику су предавали ови фантомски професори из Немачке, Енглеске и Француске? Које предмете је код њих полагао? Савезно министарство за економске односе са иностранством даје дозволу за рад у образовању!? – констатовао је Обрадовић.

Претходно је Мегатренд „дао документацију“ на увид екипи Тањуга у којој се тврди да је Небојша Стефановић уписао Мегатренд Интернатионал Еxперт Цонсортиум Лимитед 1995. године на смеру „Бизнис и менадзмент“, да је слушао предавања, полагао испите, дипломирао и преузео диплому 2004. године.

„Целокупан студентски досије Небојше Стефановића, коме опозиција оспорава да је завршио основне студије, али и слушао предавања и полагао испите, налази се у архиви Мегатренда. Ту су уписни образац (ШВ 20), испитне пријаве, испитне спискове, матична књига уписаних студената, матична књига дипломираних студената“, тврде у Мегатренду, али не одговарају на податак да њихова лондонска филијала, коју је Стефановић „завршио“, није регистрована као образовна установа.

Многима је за око запао и податак да је Стефановић један „тако тежак“ факултет као што је Мегатренд, уписао 1995, а завршио га тек девет година касније. Баш докторски…