Прочитај ми чланак

БОШКО: Нећемо признати изборе, крећемо с протестима и рушењем Вучића мирним путем

0

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је вечерас да ће своје опозиционо деловање наставити бојкотом избора и на ненасилан начин, а да опозиционе партије које су најавиле излазак на изборе „неће постићи ништа ако уђу у ‘разорену’ Народну скупштину“.

Он је у Утиску недеље рекао да посланички мандат завршава „на исти начин као што га је и отпочео, одбраном Устава“ а да више неће имати „афективне изливе“ попут оних испред Дома Народне скупштине Србије, већ да ће покушати да буде „фактор помирења“.

„Ту се поставља питање где је крај томе, тој мржњи. Зато ја прво смирујем себе, ја кочим. Хајде да се вратимо на нормалан терен друштвеног договора, нудимо руку помирења. И ми видимо језиву поруку, да (власти) нису спремне за то“, рекао је Обрадовић говорећи о свом штрајку глађу.

Обрадовић је додао да је током штрајка глађу „поред килограма изгубио и бројне илузије о себи и о другима“, а да тренутно ради на политичком манифесту који ће ускоро представити председништву Двери.

„Без међусобног разумевања ми даље не можемо да наставимо. Правац где видимо само наш циљ… је правац који не води никуда и зато је та моја пружена рука и другима опозицији, јавности и властима, да изађемо на нову страницу наше историје, која би нас окренула нас ка разговору и договору“, наводи Обрадобвић.

СЗН неће признати резултате избора

Председник Двери Бошко Обрадовић казао је да Савез за Србију (СЗС) неће признавати изборе, пармалент и одлуке власти и да ће одмах након избора предузети „демократске, мирне и ненасилне“ методе борбе против власти.

Он је гостујући у Утиску недеље навео да ће опозиција покушати да оспори легитимитет новоформиране власти, а да је циљ постизање ванредних парламентарних избора.

На питање да ли се консултовао са другим лидерима Савеза за Србију пре инцидената испред Дома Народне скупштине или отпочињања штрајка глађу, Обрадовић је казао да је сваку акцију прво предлагао на састанцима са осталим представницима опозиције, али да је своје последње деловање предузео „када је видео да се сви ти методи одлажу“.

„Почео сам (сопствену) кампању активног бојкота, када сам видео да остали чекају промену става Европске уније, економску кризу која треба да сруши (председника Србије Александра) Вучића или признање бојкота“, навео је Обрадовић.