Прочитај ми чланак

БОШКО: Нећемо Мали-шенген са Албанијом, већ са ЦГ и Р. Српском

0

Поводом потписивања међудржавног споразума између Србије и Албаније, председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић и потпредседник мр Иван Костић одржали су заједничку конференцију за медије испред зграде Владе Србије. У наставку преносимо изјаву Бошка Обрадовића.

Прекјучерашње потписивање још једног корака у формирању једне врсте интеграција између Србије и Албаније у сред огромне здравствене кризе отвара бројна контроверзна питања:
Зашто се актуелној власти у Србији толико жури да склопи савез са Албанијом?

Када су интеграције са Албанијом и С. Македонијом постале приоритет спољне политике наше државе, посебно у времену нове заразне болести у току које се укидају здравствене контроле између три државе?

Да ли Србија на овај начин помаже у формирању Велике Албаније и шта би у свему томе био српски национални и државни интерес?

Када су и на ком референдуму грађани Србије питани да се изјасне да ли су за интеграције са Албанијом и потписивање међудржавног споразума о слободном кретању грађана са личним картама?

Колико ће овај међудржавни споразум олакшати кретање албанским терористима припадницима Исламске државе, као и трговцима дрогом, људима и оружјем?

Да ли овај међудржавни споразум отвара простор да албански криминалци новцем од прљавих и противзаконитих послова купују некретнине у Србији?
Зашто потписивању тројне сарадње нису присуствовали албански и македонски председник већ само српски?

Да ли ће овако Ана Брнабић потписати и признање лажне државе Косово које ће договорити Александар Вучић, као што је договориои све око овог албанског мини-шенгена а она потписала?
Како тзв. Косово може постати део овог мини-шенгена када се тиме признаје независност ове лажне државе?

Зашто за Србију нису биле прече интеграције са Црном Горим и Републиком Српском кроз српски мини-шенген, а онда у другом кораку и са БИХ и Северном Македонијом, као што је то предлагао Српски покрет Двери?