Прочитај ми чланак

БОШКО: Не смемо да дозволимо Вучићу да изазове грађански рат у Србији

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић изјавио је за Н1 да је "ово прави протест, миран и ненасилан". Према његовим речима, упад у Скупштину нема никаквог смисла и ефекта. "То ће одговарати само властима да нас прикажу као насилнике који хоће нешто на силу, ми то нећемо, хоћемо само елементарне демократске вредности", рекао је Обрадовић.

Како је рекао, на протесту је у својству грађанина.

„Ово нема везе са опозицијом, чак ни са политиком, ово је један егзистенцијални грч народа“, каже он.

Према његовим речима, нико не треба да се истиче, да се гура и тражи, како је рекао, страначке интересе.

„Треба да будемо сви као један, што будемо више заједно, то ћемо пре дочекати слободу. Ово је један велики слободарски покрет, уставобранитељски покрет“, каже Обрадовић.

Коментаришући то што данас демонстранти седе испред Скупштине, каже да је то мало необично.

„Пре свега, јер смо синоћ овде седели зато што смо прегажени од стране Жандармерије, па смо били присиљени, а вечерас смо сви следили пример студената који су смислили сјајну акцију ‘Седи не наседај’, као што видите ово је прави протест, миран и ненасилан“, каже он.

Према његовим речима, „провокатори су ових дана убачени да би послали другачију слику“.

„Нама не треба насиље, ми ћемо победити методама гандијевског протеста. Мислим да је веома важно да истрајемо, да не одустајемо, да покажемо да читава Србија устаје, да се не миримо са лажи у којој живимо“, каже он.

Мишљења је да је уједињена српска опозиција један формат који треба у будућности да буде носилац промена.

„Наш интерес је да будемо јединствени док не изгурамо политичке промене, а у слободној Србији нека свако наступа са својим програмом. Свако ко је искрено против ове власти, ко није убачени провокатор је добродошао. Морамо да групишемо снаге и да будемо јединствени и да имамо захтеве“, каже он.

Према његовим речима, упад у Скупштину нема никаквог смисла и ефекта.

„То ће одговарати само властима да нас прикажу као насилнике који хоће нешто на силу, ми то нећемо, хоћемо само елементарне демократске вредности. Не треба нам сукоб с полицијом, не треба на грађански рат у Србији, и даље апелујемо да се ова криза може решити једино преговорима између власти и опозиције, новим Кризним штабом и прелазном техничком владом“, каже он.