Прочитај ми чланак

БОШКО: Налазимо се у великој ценовној кризи и држава хитно мора да реагује

0

У Србији данас све је поскупело, а највише основне животне намирнице. Огроман раст цена роба и услуга траје већ годину дана и у Србији више нема економске и социјалне стабилности. Налазимо се у великој ценовној кризи и сваки дан стижу нови таласи поскупљења.

Просечна породица не може издржати истовремени раст цена млека, меса, воћа, поврћа, огрева, лекова, комуналија, кредитних рата, закупнина станова. Данас можете да купите знатно мање у продавници нешто што сте за исте паре могли прошле године. За исте паре сипамо много мање горива у аутомобиле. Цене квадрата за куповину или закуп некретнина су отишле у небо.

Држава мора хитно да реагује јер није реално да осиромашене и презадужене породице могу да савладају овај цунами поскупљења хране, грејања и кредита у исти час. Посебно брине несташица млека и увоз млека из иностранства, што је за Србију недопустиво. Питање је шта нас тек чека са растом цена струје, дрва, угља и пелета у сусрет зимској сезони грејања. За то време корупција и даље цвета у врху власти и народне паре се одливају на намештеним тендерима са само једним понуђачем блиским владајућем режиму. Сада долази на наплату оно на шта смо упозоравали: ко је уништио ЕПС, зашто је продат ПКБ, да ли нам је потребан нови национални стадион или брига за децу и породице…

Српски покрет Двери ће сутра у Народној скупштини представити нови хитан пакет мера помоћи држави и социјално угроженим породицама. Брига о грађанима највећи је патриотизам данас. Подршка домаћем привреднику и домаћем пољопривреднику мора постати закон српске економије, а сви сиромашни морају рачунати на социјални додатак за енергенте и повећане трошкове живота.

Предлажемо и да у периоду до 1. маја идуће године буде уведена забрана искључења струје свим физичким лицима као минимум солидарности са најугроженијима. Такође, већ дуже време предлажемо да Влада Србије издаје ваучере за социјално најугроженије породице за куповину домаћих прехрамбених производа. Потребан нам је нови економски и социјални патриотизам. Треба да покажемо патриотизам управо у економској и социјалној сфери. Зато ће Двери позвати све посланичке групе у Народној скупштини на нови договор о српској економији који ће зауставити ову ценовну кризу и конкретно помоћи привреди и грађанима.

Бошко Обрадовић
Народни посланик
Председник Двери