Прочитај ми чланак

Бошко најавио – долази народ да га подржи! Стижу и напредњаци?

0

Председник Покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да се нада да ће Европска унија (ЕУ) чути „вапај“ и неће стати на страну власти јер „пут којим је кренуо актуелни режим није добар и не води ка доброме“.

„Надам се да ЕУ неће себи дозволити да буде на страни једног недемократског, здравствено небезбедног и противуставног изборног процеса јер би то значило да ЕУ није на страни Србије, односно да не жели добро српском народу и држави“, рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре код степеништа Скупштине Србије где штрајкује глађу.

„Уверен сам и надам се да то неће бити случај“, рекао је Обрадовић, „и зато ћемо писати бројним европским али и и светским адресама и на Истоку и на Западу да би се овај вапај чуо и да би евентулано сви заједно нашли начина да превазиђемо ову политичку кризу“.

Он је нагласио да је пандемија у замаху у свету и да нема ни једне државе у Европи која је наставила са својим изборним радњама сем Србије.

Говорећи о скупу подршке који је за поподне најављен код Скупштине, он је поново замолио све који дођу да поштују здравствене мере дистанце од два метра, да носе маске и у миру, ћутањем, изразе своје незадовољство и да се уздрже од било каквог скандирања.

Он је рекао да зна за забрану окупљања више од 50 људи али да не може да забрани људима да дођу ако желе.

„Скуп треба да се разликује у свему од скупа Српске напредне странке, који је овде одржан пре недељу дана, да буде гандијевски, ненасилан, хришћански“, рекао је Обрадовић.

Како је напоменуо, позив на ‘протрест ћутањем’ упутили су грађани окупљени у Фејсбук заједници ‘Слобода, сигурност и правда за све’.

Он је рекао да су њега и страначког колегу Ивана Костића, са којим заједно штрајкује глађу, јуче прегледали лекари и да немају здравствених тегоба.