Прочитај ми чланак

Бошко изнео доказе Вучић избројао 101%, сви у 18 х испред РИК – Н1 бранио Вучића!

0

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић оптужио је председника Српске напредне странке и Србије Александра Вучића да је у обраћању у недељу увече лажирао резултате референдума, јер је према процентима које је презентовао, излазност била 101,01 одсто.

„Ко је Вучић да саопштава резултате референдума и зашто је то урадио пре Републчке изборне комисије? Он је био у великој паници и проблему, па није успео да сабере три цифре. После тога креће крађа у РИК, да се то ‘уподоби’“, рекао је Обрадовић новинарима испред зграде у којој је седиште РИК.

Он је за прекрајање изборне воље грађана оптужио директора Републичког завода за статистику Миладина КоВачевића, који је и члан РИК.

„Како је могуће да су три највећа града у Србији, са највише становника – Београд, Нови Сад и Ниш, гласали ‘не’ на референдуму, а по резултатима РИК цела Србија била ‘за’. Осим ако Ковачевић, доказани лопов и криминалац, по налогу Вучића, поново не ‘штелује’ резултате“, запитао је Обрадовић.

Он је попзвао грађане да се вечерас у 18:00 окупе на протесту испред скупштинске зграде у Улици краља Милана 14, где је седиште РИК.