Прочитај ми чланак

Бошко из Јагодине: Доста нам је лажног патриотизма Вучића, Дачића, Палме, Вулина..

0

Увек када актуелна власт дође у политичку кризу, када је ухваћена у новим аферама криминала и корупције, када нема одговор на економске и социјалне изазове, када сви параметри говоре о демографској катастрофи у којој се налазимо - највиши представници власти посегну за бусањем у патриотска прса. Одмах креће конструисани медијски наратив о угрожености државе, о нападима споља и узнутра на безбедност државе и председника, као и вештачко србовање које неодољиво подсећа на кафански патриотизам. Доста нам је свог тог лажног патриотизма Вучића, Дачића, Палме, Вулина, Шешеља и сличних који нам продају већ 30 година. Сви они су већ три деценије на челу државе, а Србија је све мања по броју становника, територији, снази домаће привреде и пољопривреде... Данас је највећи патриотизам устати против лажних патриота. Патриотизам уопште није оно што су нам лажне патриоте сервирале последњих 30 година. Време је да им се захвалимо и да их све заједно заувек склонимо са власти. Време је да Србији представимо шта је то права љубав према своме народу и Отаџбини, и да она подразумева пре свега поштење и морал, а онда родољубље и стручност у бављењу политиком.

Србији је данас потребан један модерни патриотизам за 21. век. То није никакво бусање у празна патриотска прса, то нема никакве везе са лажним и карикираним четништвом из Булајићевих филмова, то није и не сме бити примитивни и празноглави национализам, већ једно господско, хришћанско родољубље и савремени конзервативизам који значи очување најбољих традиција нашег народа али и служење свим модерним тековинама на корист државе. То значи да породица дође на прво место, да завлада економски и еколошки патриотизам, да се поштује Устав и чува Косово и Метохија у саставу Србије, да се уместо мини-шенгена са Албанијом прави српски мини-шенген са Црном Гором и Републиком Српском… Да бисмо дошли до тога потребна нам је не само смена власти већ комплетног лажнопатриотског система.

Boško, Jagodina

Како један јуловац попут Вулина или аркановац попут Палме могу да буду представници модерног српског патриотизма? Никако. Како политичке интересџије попут Вучића и Дачића, које стално мењају идеологије зарад опстанка на власти по сваку цену, могу да буду државотворци? Никако. Како лажна опозиција попут Шешеља, која је за паре верно служила како Милошевићу тако и Вучићу, може да буде било шта сем срамота српске политике? И, уосталом, докле ови људи мисле да се баве политиком и буду на власти?

Они су ушли у политику када смо сви ми који данас имамо 45-50 година још били малолетни, а ево и данас још увек се питају и одлучују о нашим судбинама. Када ће коначно да дође до смене политичких генерација у Србији? Када ће град Јагодина коначно да продише и ослободи се Палмине сенке? Хоћемо ли дочекати тај дан пре него што нам сва деца оду у иностранство? Данас нам је потребно уједињење свих истинских опозиционара и патриота у један заједнички национални и суверенистички блок који би био алтернатива лажном патриотизму на власти.