Прочитај ми чланак

БОШКО гостовао на РТС, помињао Беливука, Дијану, Небојшу, Новака Недића…

0

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић гостовао је у Јутарњем програму Радио телевизије Србије, где је говорио о дијалогу власти и опозиције око изборних услова, али и о свеопштем стању у држави.

Том приликом, Бошко Обрадовић је рекао следеће: „Србија одавно није нормална демократска земља, овде о свему одлучује један човек, овде не постоје независне државне институције, правосуђе је корумпирано, криминал и корупција су ушли у сам врх актуелне власти, криминална група Вељка Беливука није постојала пре доласка СНС-а на власт и иста је несумњиво вршила разне услуге за владајући режим. Ми сада причамо да ли ћемо земљу вратити у нормалне демократске токове, да ли ћемо имати слободне медије и поштене изборе, да ли ћемо имати национално јединство око кључних питања као што су Косово и Метохија у саставу Србије и одбрана Републике Српске.

Нисмо добили одговоре на кључне изборне услове као што су сређивање јединственог бирачког списка, контрола изборних резултата у РИК-у или спречавање функционерске кампање. Власт нема одговоре на та питања.

Двери су, на неки начин, нерешива енигма не само за владајући режим, већ за бројне представнике политичке елите у Србији. Ми нити смо за садашњи режим нити смо за повратак на бивши режим. Ми смо нова лица у српској политици, ми никада нисмо били на власти, иза нас нема афера, ми немамо везе са криминалом и корупцијом као што има врх власти СНС-а. Зашто је Небојша Стефановић још увек члан Председништва СНС-а и зашто није ухапшен? Зашто није приведена Дијана Хркаловић? Зашто се Новак Недић, генерални секретар Владе Србије, виђао са Беливуком и ишао са њим у стрељане? Да ли је Вељко Беливук члан СНС-а? Нема одговора на питања у вези криминала и корупције са актуелном влашћу.

Српски покрет Двери је хришћански, патриотски, конзервативни, породични покрет. Залажемо се за породицу на првом месту, за домаћу привреду и пољопривреду а не као ова власт за подршку страним компанијама, ми сматрамо да треба заштити животну средину, здрав ваздух, воду и земљу, а ова власт то уништава довођењем прљавих технологија. Ми смо против „Рио Тинта“ који ће уништити нашу државу, а ова власт га доводи. Ми смо за очување КиМ у саставу Србије, ова власт тргује Косовом и Метохијом. И што је најважније, ми смо за промену система. Овде су се власти мењале тридесет година, али је увек остајао корумпирани политички и правосудни систем. Овде више није довољно да сменимо само СНС и Александра Вучића, овде је потребно променити комплетан корумпирани систем. И то кроз следеће ствари: 1. Кривична одговорност за све који су опљачкали државу у овој и у бившим властима; 2. Лустрација – забрана обављања било какве јавне функције за свакога ко се огрешио о закон или о буџет; 3. Финансијска казна за оне који су опљчкали народни новац из буџета, од републичког до локалног нивоа; 4. Имовинска казна – одузимање незаконито стечене имовине свакога ко је оштетио народ и државу. То су праве политичке промене и то је права промена система. Када би све ово редовно на медијима могла да чује комплетна јавност, Двери би имале огроман проценат у рејтингу и подршку међу грађанима.

Ова власт ради изузетно штетне ствари по националне и државне интересе. Од односа према мигрантској кризи, преко легализације хомосексуалних бракова и родне равноправности до трговине Косовом и Метохијом. Тема КиМ се мора вратити у СБ УН где имамо савезнике у Русији и Кини, тражимо пуно испуњење Резолуције 1244 СБ УН по коме се до 1000 припадника српског државног особља може вратити на простор КиМ и тако би заштитили безбедност грађана Србије на КиМ која је угоржена. Предложили смо и Свесрпску декларацију, без обзира на идеолошке и политичке разлике, и тражим да се власт изјасни о томе“, закључио је Обрадовић.