Прочитај ми чланак

БОШКО: Држава клизи у анархију и распад, потребно хитно уједињење целе опозиције

0

Постојећи Кризни штаб је изгубио поверење грађана – хитно потребан нови

Србија клизи у анархију и распад државе. Демократија је умрла, избори су лаж до те мере да се не зна ни права излазност, а камоли прави резултати, власт лажира чак и број новозаражених и умрлих. Властодршцима и лекарима у Кризном штабу више нико не верује нити било коме могу бити ауторитет. Грађани су препуштени сами себи. У току је слом комплетног државног апарата у коме више не постоји нити једна независна државна институција, а Народној Скупштини и Влади је истекао мандат још пре месец дана.

Ово није време за било какве политичке поделе и идеолошке размирице. У том смислу, поздрављам формирање уједињене српске опозиције од свих политичких чинилаца који су бојкотовали изборе на свим нивоима, али и то није довољно. У најшири опозициони фронт за опстанак државе потребно је да уђу и угледни интелектуалци, јавне личности и сви грађани који су против актуелне власти, па и они међу досадашњим присталицама власти који виде куда води овај пут којим је власт кренула. Потребно нам је уједињење комплетне опозиционе јавности око притиска на власт да се дође до прелазне, техничке Владе стручњака и потпуно новог Кризног штаба који би се бавио заустављањем даљег ширења заразне болести и санирањем последица по домаћу привреду. Нови Кризни штаб и нова, прелазна Влада су питање спаса народа и државе. У овој прелазној Влади треба да буду само нестраначки стручњаци, без било кога од лидера садашње власти и опозиције и њен задатак, између осталог, треба да буде ослобођење медија и припрема услова за слободне и поштене изборе за девет месеци. Без прелазне Владе и слободе медија нема заиста демократских избора, а онда нека бољи победи на изборима на којима ће сви слободно моћи да представе свој програм, а грађани слободно да гласају без икаквих досадашњих притисака и уцена.

На сутрашњој конференцији за медије у Чачку представићемо предлог „Споразума између власти и опозиције о превазилажењу актуелне политичке кризе у Србији“, који је припремио Правни тим Српског покрета Двери на челу са адвокатом Мајом Митићем, чланом Председништва Двери. Без нових и правих преговора између власти и уједињене српске опозиције ствари ће бити само још горе и тај негативан сценарио треба избећи новим ванредним изборима на свим нивоима, јер је неодржива политичка ситуација да нити на једном нивоу парламентаризма у Србији нема опозиције у скупштинама.