Прочитај ми чланак

БОШКО Донети закон по коме ће се кажњавати сви који Србе и РС назову геноцидним

0

Српски покрет Двери апсолутно подржава доношење закона у Народној скупштини Републике Српске по ком ће се казном затвора кажњавати сви који Србе и Републику Српску назову геноцидним. Такође подржавамо и другу најављену скупштинску одлуку о одбацивању примене наметнутих измена кривичног закона које су дело одлазећег колонијалног управника у БиХ Валентина Инцка, а којима ће бити кажњен свако ко тврди да се у Сребреници није десио геноцид.

Овом приликом подсећамо домаћу и регионалну јавност да је независна Међународна комисија којом је председавао чувени израелски историчар Гидеон Грајф, а која је састављена од најеминентнијих светских стручњака, донела закључак да се у Сребреници није догодио геноцид. Да ли ће и овим међународним стручњацима бити суђено по новом Инцковом закону?

Српски покрет Двери осуђује све злочине почињене у грађанском рату на просторима бивше СФРЈ без обзира ко је починилац, али неће пристати на наметање етикете геноцида и геноцидног народа Србији, РС и српском народу или највишим државним и војним руководиоцима наше две државе који су бранили српски народ од новог геноцида који је над Србима пре тога учињен више пута у прошлом, 20. веку.

По узору на национално јединство које је постигнуто у РС између свих политичких странака власти и опозиције, и ми у Србији бисмо без обзира на политичке разлике међу нама требало да заузмемо заједнички став и заједнички се огласимо против одлуке Инцка и подржимо Републику Српску и српски народ у БиХ.

Српски покрет Двери такође предлаже да и у Србији донесемо закон по коме ће се кажњавати сви који Србе, Србију или РС назову геноцидним.

Истовремено, апелујемо на све политичке факторе у Босни и Херцеговини, као и у свим другим бившим југословенским републикама, да се не бавимо прошлошћу око које се не можемо усагласити јер имамо различите погледе на међусобне односе кроз историју већ будућношћу и темама око којих се може постићи сарадња за добро свих. Нове нетрпељивости и нови сукоби нам нису потребни, а подсећамо све да су они увек почињали на интервенцију и наговор странаца, што више никада не смемо дозволити.