Прочитај ми чланак

БОШКО: Ђинђића нисам подржавао, али потписујем једну његову идеју (ВИДЕО)

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић је на друштвеној мрежи "Твитер" објавио говор убијеног премијера Србије Зорана Ђинђића, који се у њему залагао за српски "мини шенген", односно за јединствену државу Србије, Црне Горе и Републике Српске.

– Потписујем сваку реч коју је Зоран Ђинђић овде рекао, посебно о националној српској држави. Нисам га никад подржавао, али је у последњих шест месеци живота изговорио више историјских политичких мисли, због којих је – уверен сам – и убијен. И то није било инспирисано само изнутра – рекао је Обрадовић.
 
Такође, на скупу Савеза за Србију и комплетне српске опозиције, на почетку кампање бојкота у Крагујевцу, обратио се и председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић.
 

Обрадовић је том приликом истакао: „Стање у Србији као што сви одлично знате није нормално. Немамо нормалну парламентарну дебату, немамо нормалне медије, немамо слободне и поштене изборе. Али зато имамо власт која је огрезла у криминал и корупцију, имамо власт која задужује и распродаје нашу земљу и имамо омладину коју гледамо како одлази у иностранство.

Дошло је време да подвучемо црту, дошло је време да ми кажемо да нећемо да учествујемо у тој лажи, на тим лажним изборима. Нећемо да учествујемо у ријалити шоуу Маје и Марјана. Нећемо Вучића, нећемо људе који су изгубили разум и нормалан однос према другим људима и овој држави коју гледају само као робу за поткусуривање са страним инвеститорима, страним амбасадама и страним центрима моћи. Све је на продају у Србији само да би опстала њихова власт по сваку цену.

Ми смо се определили да се томе супротставимо заједно, као уједињена српска опозиција која нема дилему да на следећим изборима не треба учествовати. Господо напредњаци, играјте се сами!

Крагујевац је први град у коме се одржава конвенција уједињене српске опозиције након Београда и он није случајно изабран. Желимо да вратимо значај и симболику Крагујевца, да подсетимо Србију колико је ово важан град. Ово није град Николића, ово је град великих и важних људи. Све нас истинске Шумадинце осрамотио је Томислав Николић, главни човек који је довео Александра Вучића на власт.

Али то не значи да Шумадија ћути и да неће изнедрити синове који ће показати истински државотворни карактер Шумадије. Увек је ослобођење кретало из ових крајева, зато и ми одавде крећемо бојкотом до слободних и поштених избора, до слободне Србије!“

Погледајте комплетно обраћање Обрадовића у видео прилогу.