Прочитај ми чланак

Бошко: Дај оставку Вучићу, с тобом нема преговора! Одмах прогласити окупацију КиМ!

0

Гост емисије "Интервју" на јутјуб каналу Србин.инфо био је Бошко Обрадовић, лидер српског покрета Двери. Он је у емисији код Дејана ЗЛатановића говорио о свим актуелним бурним дешавањима у земљи: о стравичном насиљу над Србина на северу Космета након упада албанских сепаратиста у српске општине, као и о масовним народним протестима, криминалном Вучићевом режиму, политичкој кризи у Србији...

„До 2012. године и доласка Српске напредне странке на власт никада на север Косова нису могле ни да привире сепаратистичке инситутције из Приштине, на било који начин . Од доласка СНС на власт, режиму Београду повлачи нашу државу и српске институције са севера Косоваи Метохије, посебно од потписивања противуставног Бриселског споразума 2013. године. Кулминација је Немачко-француски споразум, којим се држава Србија обавезала да ће признати све елементе лажне државе Косово. Вучић је у петак послао за Београд више хиљада Срба албанским аутобусима, па су албански окупатори лако заузели српске институције. Тај циклус издаје је започео доласком СНС на власт и очито су обећали Западу да ће решити питање лажне државе Косова, да би дошли на власт“, истиче лидер Двери.

Обрадовић је званично у Скупштини Србије предложио конкретна решења за враћање суверенитета Србије над територијом Косова и Метохије.

„Требало би прогласити окупацију Косова и Метохије! То је међународни правни корак и на тај начин можемо да сачувамо суверенитет над окупираним делом наше територије. Такође, затражили смо ванредну седницу у народној Скуштини о Косову И Метохији и још важније, затражили смо да Влада Србије захтева хитну седницу Савета Безбедности Уједињених нација на тему Косова и Метохије, посебно што Русија тренутно председва тим телом. Захтевамо да Владимир Орлић као председник Скупштине Србије распише локалне изборе на северу Косова и Метохије, да тим крене обнова суверенитета и да више никад не учествујемо на лажним изборима лажне државе Косова по некаквим Бриселским споразумима! Морамо хитно да раскинемо досадашњу политику према КиМ коју води актуелна власт и заменимо је потпуно супритвном политиком“.

Бошко Обрадовић и Двери подржавају и велике народне протесте, који се одржавају већ неколико недеља у Београду уз рекордан број демонстраната. Он је шетао и протекле недеље са народом, али сматра да захтеви морају да се надограде.

„Подржавамо све захтеве са протеста, међу прима смо се борили против Пинк-а, таблоида, први и једини смо се борили против тог медијског зла. Али, чак и да Вучић приихвати те захтеве – ко би дошао на место шефа БИА, министра полиције, ко би били нови чланови РЕМ-а, ако не кадрови владајућег режима? Зато је много важније да се постојећи захтеви надограде и захтевом за оставком Вучића, оставком комплетне Владе и формирањем прелазне техничке владе која би могла да гарантује слободу избора.Тако ће и опозиција уичествовати у креирању политчког процеса до нових избора. Прелазну владу сте имали у Аустрији, Црној Гори и она је решење када имате политичку кризу у земљи. Јер, да после свега овога Вучић и даље одлучује о медијима и о изборима, то је неприхватљиво! Опозиција мора да се пита и одлучује како ће изгледати медији и избори“, истиче Обрадовић.

О чему се још говорило у емисији погледајте у видео прилогу.