Прочитај ми чланак

БОШКО: Ако Вучићевић и Митровић не заврше у затвору, промена неће бити!

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић оштро је реаговао на скандалозне насловне стране режимских таблоида, који су пренели како је педофил и отмичар описао силовање дванаестогодишње девојчице.

– Казну доживотног затвора треба проширити на овај олош људски, новинарски и уреднички! И размислити о увођењу смртне казне за овакве који тачно знају шта раде и раде то намерно. Ако Драган Ј. Вучићевић и Жељко Митровић не заврше у затвору после смене власти – боље да не мењамо ништа! – поручио је Обрадовић.

Лидер Двери је истакао и текст потпредседнице покрета Тамара Миленковић Керковић, која је поставила питање – хоће ли неко стати на пут таблоидном лудилу у Србији?

„У претходном периоду смо навикли да Вучићеви штампани и електронски медији гаје говор мржње према његовим политичким неистомишљеницима, називајући их фашистима, лоповима, криминалцима, издајницима… Овога пута ти исти медији су отишли и корак даље и користе трагедију једног детета и једне породице како би зарадили што више новца и скренули пажњу са бројних афера власти.

Насловне стране Вучићевих таблоида пуне су изјава и детаља о отмици и злостављању 12-годишње девојчице и као да је мало све то што су она и њена породица преживели, већ сада морају да пролазе поновну голготу кроз текстове ових тзв. медија. Државне институције и новинарска удружења морају хитно да реагују на овакве појаве и спрече пласирање у јавност гадости на којима прорежимски таблоиди желе само да увећају свој профит, а власнике и уреднике најстроже казне. Желимо да позовемо и грађане Србије да их казне, бојкотом куповине њихових производа.

Све у свему, ово је још један доказ да креатори медијске слике у Србији Жељко Митровић и Драган Ј. Вучићевић морају бити жестоко кажњени, да због свега што су радили морају бити суочени са затворском казном. Тек када се то буде догодило знаћемо да се у Србији стање мења и да за читаву Србију, а поготово за медије долазе нека боља времена“, поручила је потпредседница Двери.