Прочитај ми чланак

БОШКО: Ако Вучић не испуни изборне услове, режиму ће на пролеће судити улица

0

Уколико после пада Вучића с власти дође до тога да се пред лице правде не изведу Пинк, Мегатренд и сви они који су кршили Устав по питању Косова и Метохије, покрет Двери неће учествовати у таквој Влади.

Ово поручује лидер Двери Бошко Обрадовић, који је у емисији „Ауторитет“ истакао да без лустрације за све у последњих 30 година, Србија неће моћи да постане нормално друштво.

Foto: Dveri

 
Обрадовић је прокоментарисао и односе у опозицији, као и чињеницу да постоје велике идеолошке разлике између њих. Као пример је наведена изјава лидера Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића, који је поручио да се у Сребеници догодио геноцид.
 
– Његова изјава је наравно лаж, неспретна и неодговорна. У Сребреници се јесте десио геноцид, али над Србима, јер је убијено више од три хиљаде жена, деце и мушкараца. И то не само у Сребреници и то не само у последњем, већ и у Другом светском рату.
 
Муслиманске жртве су биле жртве борби, али и смакнућа која су западне службе организовале са својим људима на терену. Западу је било потребно да створи лажни мит о Србима убицама како би могао да бомбардује Републику Српску. Наравно, да су и Срби у последњем рату чинили злочине и за то сваки појединац треба да одговара, али српски народ не сме да наседне на пропаганду о Сребреници.
 
Није спорно да постоје велике разлике између опозиционих партија. Ми смо пронашли заједничке стаовове у 30 тачака Споразума са народом, око многих других ствари се не слажемо. 
 

Људи морају да схвате да се ми сада боримо за поновно успостављање демократије у Србији, за фер и поштене изборе. План је да после пада Вучићевог режима Србијом годину дана управља нестраначка група експерата. После тога да се распишу избори, на којој ће све партију изнети свој програм, па народ нека одлучи да ли жели политику Двери или неке друге партије – објаснио је Обрадовић.
 
Лидер Двери је рекао и да су се лидери Савеза за Србију састали са амбасадором Русије и да никада не би прихватио да се разговара са представницима Запада, а да се игнорише Русија.
 
– Режим помиње да ми желимо некакав македонски или украјински сценарио. Ја се залажем за аустријски сценарио. То је сценарио у коме потпредседник Владе буде ухваћен у криминалном делу, што је случај са Стефановићем, а затим влада подноси оставку и расписују се фер и поштени избори.
 
Проблем је то што Вучић не сме да ослободи медије, среди бирачке спискове и испуни остале услове за фер изборе, јер зна да на таквим изборима не може да победи.
 
Ипак, ако Вучић не испуни изборне услове, режиму ће на пролеће судити улица. Ми ћемо на улици спречити лажне изборе и то ће бити потпуно легитимно, јер ћемо бранити демократију – закључио је Обрадовић.