Прочитај ми чланак

БОШКО: Ако режим и помисли да призна КиМ, уследиће народна побуна као у ЦГ (ВИДЕО)

0

Након централног обележавања крсне славе Српског покрета Двери – Савиндана у Новом Саду, слава Покрета Двери је обележена и у Чачку. Домаћин славе је био члан Председништва Двери Александар Танасковић, а присутан је био председник Двери Бошко Обрадовић.

Присутним медијима, као и члановима и симпатизерима Двери се обратио Бошко Обрадовић који је истакао да су Двери већ 21 годину на светосавском путу и да нема бољег, тачнијег, исправнијег и напреднијег пута за српски народ и српску државу од светосавског пута, јер нема човека који је толико утицао на српску историју као што је то учинио Свети Сава.


Бошко Обрадовић је посебне честитке за Савиндан упутио Србима у Црној Гори који данашњи дан обележавају величанственим литијама, као и свим Србима у дијаспори и на Косову и Метохији уз посебну поруку да ће Двери наставити борбу за очување КиМ у саставу Србије, без икаквих подела или разграничења и уз поштовање Устава Србије. Додао је и да, уколико властима у Србији падне на памет да потпишу независност КиМ, онда ће и у Србији уследити реакција народа какву данас имамо у Црној Гори. Истакао је и да је Председништво Двери донело важан проглас, а то је српски Мини-шенген, јер за Двери није логично да власт у Србији води државу у интеграције са Северном Македонијом и Албанијом, а прескаче нама блиске Републику Српску и Црну Гору. Пре свега треба остварити економске и све друге интеграције са Републиком Српском и Црном Гором, а тек онда, у некој перспективи радити и на балканском Мини-шенгену. Идеја о српском Мини-шенегену је значајна, историјска идеја о проширењу економске сарадње, заједничког тржишта рада и слободном протоку људи, роба, услуга и капитала између Србије, Републике Српске и Црне Горе.


Присутнима се обратио и домаћин славе и члан Председништва Двери Александар Танасковић који је истакао да су Двери за 21 годину свог рада и постојања оствариле, обрађивале и презентовале велики број веома важних и битних тема и питања из историје, затим из области друштвеног, социјалног, економског и политичког живота. Танасковић је истакао и да се слободно може рећи да смо у појединим тренуцима били и испред свог времена, као и да смо многе теме, питања и веома важне ствари поново вратили у фокус разматрања и посматрања, да је у данашњем политичком тренутку основни задатак и основни циљ, сваког у Дверима, стварање нормалне, пристојне и за живот и рад пожељне земље.